Primarul Ștefăneștiului, scrisoare deschisă către prefect: “Nu vă faceți datoria!”

Primarul orașului Ștefănești, Ioana Dumitru, îi adresează o scrisoare deschisă prefectului Emilian Dragnea. Reacția sa vine după ce Prefectura s-a arătat deranjată de niște... steaguri, arborate în oraș anul trecut, cu ocazia Centenarului. Pentru că se ocupă de nimicuri și s-a făcut că nu vede abuzurile grave și neregulile petrecute în Consiliul Local sau Primărie, prefectul Dragnea primește o replică pe cinste din partea primarului Ioana Dumitru. Vă aducem aminte un singur episod- cel al gunoaielor- în urma căruia subprefectul Stoian a fost demis, pentru că a dorit cu adevărat să rezolve problema. Primarul Ioana Dumitru acuză însă existența unor interese și amintește și de retrocedările făcute alandala de-a lungul timpului în Ștefănești.

“Domnule prefect, orașul meu suferă de zeci de ani din cauza abuzurilor făcute de înaintașii mei primari cu retrocedări ilegale, schimburi de terenuri păguboase cu localități gen Bârla, Băbana, Vlădești, 350 de hectare de schimburi, mii de abuzuri. Bătrâni bolnavi ai căror părinți sau bunici au făcut pușcărie sau au murit în chinuri nu au reușit să își recupereze bunurile, nu mai avem un metru de pământ nici pentru cei perfect îndreptățiți fiindcă a fost dat tot abuziv sub privirile îngăduitoare și ignorante sau știutoare ale Prefecturii Argeș.

Parte din functionarii mei cu școală făcută pe bani si concursuri câștigate cu reprezentanții dvs în comisii își fac de cap și nu i-a deranjat nimeni cu o amendă în ani de zile fiindcă nu va faceți datoria. Consiliul Local încalcă legea lunar dar cum fiecare lider de partid are interese electorale sunt eu cea care decontează, instituțiile din subordinea dvs. nu mișcă un deget în Ștefănești, corupția colcăie, toți aveți interese de toate felurile în Ștefanesti si cu toate astea preferați să fim o groapă de gunoi dar să nu schimbăm nimic ,mai bine pleacă cei care vor să facă justitie. V-ați facut cuib aici când vremurile și cei care bișnițăreau sau făceau cadou terenuri v-au permis și în loc să faceți ordine, să asigurați respectarea legii în teritoriu dvs îmi numărați steagurile? Steagurile au fost puse în numele Marii Uniri in orașul lui Bratianu că nu am avut bani să fac și altceva precum alții care au furat fără rușine cu acest prilej miliarde bune iar dvs și alții le-ati ținut isonul!

Hai să numărăm împreună abuzurile sau infractorii. De ce nu începeți cu demiterea unor primari conform legii care în trecut au vrut să pună monopol pe transport și mi-au lăsat locuitorii pe jos o iarnă, continuati cu investigatii serioase la Ștefanesti,schimbați anumiti directori care nu își fac treaba,dar nu cumva pe cei de la Mediu,mai cititi si o carte,Constituția,desigur si apoi iesiti la cererea partidului care v-a facut mare să dați in primarita de la Ștefanesti.

P.S.Ultima oară ați venit să mă amendați că mi-am pus angajatii să recite din Eminescu pe 15 ianuarie.

Cu profund regret că sunt obligată a vă avea prefect în mandatul meu chinuit si îngreunat de (lipsa de) activitate a dumneavoastră”- i-a transmis prefectului primarul Ioana Dumitru.