Un bărbat de 40 de ani are nevoie de noi! Să-l ajutăm să învingă CANCERUL!

Pentru familia Bîcu coșmarul a început în luna iunie a anului 2017. Ionuț, stâlpul familiei, în vârstă de 40 de ani, a început să se simtă rău, să fie tot timpul obosit. Și-a făcut un set de analize, iar rezultatele au arătat că are anemie. Au urmat alte investigații printre care și o colonoscopie, care au scos la iveală o boală cumplită: cancer de colon.

 Nimeni din familia bărbatului nu a vrut să creadă, dar pe 13 august, la o clinică din București, în urma investigațiilor, s-a confirmat cruntul diagnostic. Mai mult, boala fiind într-un stadiu avansat, medicii i-au recomandat argeșeanului o intervenție chirurgicală de urgență, fapt care s-a și întâmplat. Bărbatului i-a fost extirpată o tumoare de 2 kg și jumătate. Practic, medicii i-au tăiat o parte din colon. La doar o zi după operație medicii au decis sa-i fie scoasa drena care ajuta la scoatarea lichidului format. Au apărut complicații la plămâni, bărbatul fiind supus unui tratament intravenos. Necazurile s-au ținut lanț.

Când părea că lucrurile se îndreaptă, Ionut a fost contaminat cu trei microbi. Rudele acestuia povestesc că doi microbi au fost eliminați prin tratament. A urmat un du-te vino între casa și spitalul din București, Ionuț fiind la un pas de septicemie. După eliminarea infecției a apărut o altă problemă pe care, tot rudele povestesc, medicii bucureșteni care-l aveau sub observație nu au știut să o trateze.

"Insistau să îl bage în următoarea operație, una foarte grea, fără să știe dacă va rezista. Băiatul meu avea febră, era foarte slăbit", a spus mama lui Ionuț, Mariana Bîcu, care cu greu s-a abținut să nu plângă. "Atunci, ne-am hotărât să depunem dosarul cu toate analizele medicale la mai multe clinici din străinătate, să găsim o soluție pentru a-l vedea din nou cum era. Îl primeau în Germania și în Turcia, dar am ales a doua variantă. În Turcia, după două zile, medicii au găsit antidotul acelui microb. Ne-au spus de asemenea că operația făcută în România a fost incompletă, că ar fi fost indicata o operație clasică, pentru a putea curăța perfect zona", a intervenit sora bolnavului, Loredana Țicu.Pe data de 3 noiembrie, Ionuț s-a internat la clinica din Turcia. A urmat aici o primă etapă cu citostatice pe 22 noiembrie care costa 4.000 euro in fiecare luna. A fost supus unei intervenții prin care medicii i-au putut elimina infecția colectată în acea perioadă. După acesta medici au considerat ca este nevoie de analize amănunțite pentru a vedea stadiul bolii. Boala era într-un stadiu destul de avansat așa ca medici au fost nevoiți sa administreze doua medicamente foarte puternice.A urmat o perioada de citostatice de aproximativ 3 luni, după care medici au făcut o evaluare pentru a vedea stadiul in care se afla boala. După computerul tomograf medici l-au informat ca boala nu a evoluat dar exista posibilitatea foarte mare de a fi operat din nou daca tumoare care acoperea duodenul nu se retrăgea. A continuat tratamentul încă 3 luni pana in luna aprilie a acestui an, după care a urmat evaluare pe care toată familia o aștepta cu sufletul la gura.

La evaluare medici au constatat ca duodenul era complet acoperit de tumoare si era necesara operație de urgenta. Familia sa a fost doborâta la auzul acestei vesti, neștiind ce sa facă deoarece nu m-ai existau bani pentru o alta operație care costa in jurul a 40.000 euro. Fiind ultima șansa pentru a putea continua tratamentul si a avea o viata alături de copii si de soția sa, familia a cautat surse de finanțare la toți apropiați pentru a stânge acesta suma in 4 zile.

Operația a constat in eliminarea duodenului, o parte mica din pancreas precum si curățarea zonei afectate cu o procedura noua numita bypass. Operația a avut succes dar a urmat o perioada in care alimentarea a fost foarte dificila si a pierdut 10 kg in greutatea într-o luna. Costurile au continuat sa fie uriașe, deoarece tratamentul era mai complex si a trebuit sa meargă mai des la investigații.După alte 2 luni de tratament cu citostatice in care se părea o evoluție pozitiva după operație, într-o zi Ionuț a început sa se simtă foarte rău. A sunat la clinica din Turcia iar medici de acolo i-ai spus sa se prezinte la clinica de urgenta. La investigații medici au constatat ca este un intestin fisurat si necestită operație de urgenta. Familia a fost dărâmata la auzul acestei vesti, știau ca vor trebuii sa plătescă alți bani pe care nu ii aveau si situație era destul de grava dat fiind faptul ca Ionuț încă nu se refăcuse complet si era destul de slăbit ca sa m-ai poată trece peste încă o operație.

A urmat o nouă cursa contra cronometru pentru a strânge suma de 15.000 euro, bani necesari pentru costul intervenției si spitalizarea. Familia a apelat la toate cunoștințele, prieteni colegi de munca pentru a se împrumuta bani necesari pentru operație. Operația a decurs bine însa recuperarea a fost foarte dificila, Ionuț neputând sa se alimenteze decât intravenos 10 zile. Slăbit, neputincios in fata unei boli necruțătoare, Ionuț fire luptătoare a continuat sa creadă in Dumnezeu ca într-o zi totul se v-a termina cu bine. 

A urmat o perioada dificila de recuperare in care a fost nevoit sa consume lichide pentru ca alte alimentele solide ii îngreunau vindecarea. A continuat tratamentul pentru o perioada după care a fost necesara o evaluare pentru a vedea stadiul boli. La evaluare medici au constatat ca boala a început sa se reactiveze. Aceștia au descoperit o alta tumoare precum si doi ganglioni limfatici in zona afectata. Deoarece situația era dificila medici au decis sa schimbe tratamentul, unul mult mai costisitor pe o perioada mai îndelungata.

In prezent, Ionuț merge la fiecare doua saptamani in Turcia pentru tratament. Tratamentul este foarte scump si familia nu mai are nici un suport financiar pentru a acoperi cheltuielile cu tratamentul. Pentru Ionuț cei doi copilași si familia sa este ultimul pas in speranța ca boala va fi învinsa, iar el se va putea bucura in continuare cu familia lui.  Pana la acest moment familia a cheltuit 120.000 euro pentru tratament si cheltuieli de spitalizare. Suma de bani de care are nevoie in acest moment pentru a continua tratamentul este de 55.000 euro. Singura soluție ar fi vânzarea casei, dar asta ar presupune ca doi copii, Radu Andrei, 4 anișori, fratele lui mai mare, Rareș Gabriel, în vârstă de 13 ani, dar și părinții și bunicii acestora să rămână sub cerul liber.Toti cei care doresc sa intre in legatura cu familia lui Ionut o pot face la numarul de telefon: 0040722223051Toți cei care vor să se implice și să-l ajute pe Ionuț Bîcu să poată urma în continuare tratamentul de care atârnă viața sa sunt rugați să doneze orice sumă de bani în contul deschis la ING, în lei, pe numele Ionuț Bîcu:RO26INGB0000999904289783