Centrul Cultural Ștefănești, decapitat! Copiii au plătit degeaba, profesorii au rămas fără salarii!

Primarul orașului Ștefănești, Ioana Dumitru, a vrut să o înlăture cât mai repede pe Lavinia Năstase din funcția de manager al Centrului Cultural din oraș. Astfel, ea a propus în ședința Consiliului Local de azi să se ia la cunoștință despre rezultatul evaluării anuale și să se numească un manager interimar. Culmea, tot astăzi se anunțase și rezultatul contestației formulate de Lavinia Năstase după simulacrul de evaluare, aceasta obținând o notă de doar 5,99 (trebuia minim 7 să rămână pe funcție). Contestația a fost respinsă. Ba chiar primarul Ioana Dumitru a introdus punctul suplimentar pe ordinea de zi cu doar 5 minute înainte de plen, ceea ce i-a surprins pe majoritatea aleșilor locali.

În ședință au venit și profesorii care fac la Centrul Cultural cursuri pentru copii, nemulțumiți că nu au mai fost plătiți de două luni și de viitorul incert al activității prestate de ei. Unii dintre ei, cu ochii în lacrimi, au cerut explicații, dar nu a avut cine să le răspundă în bulibășeala devenită deja tradiție din Primăria Ștefănești.

Consilierii nu au fost de acord cu acest proiect de hotărâre suplimentar, spunând că sunt alte proiecte neintroduse pe ordinea de zi de anul trecut și  neînțelegând de unde atâta grabă acum. "Respectăm legea", a fost răspunsul primarului, care e clar că nu o mai are la suflet pe Lavinia Năstase.

"Dumneavoastră îi angajați și noi îi dăm afară? Să o ascultăm mai întâi și pe doamna Lavinia", a spus consilierul Vergiliu Gorgoi.  

Profesorii de la Centrul Cultural au spus în ședință , la punctul Diverse, că mulți copii au plătit cursurile pentru un an și ar fi incorect ca ele să nu mai continue. "Eu lucrez cu șapte Primării și niciuna nu m-a pasat de colo-colo ca aici! Eu vin special din Câmpulung, ce vină au copiii?", a spus revoltat coregraful. 

Concluzia a fost că la ședința viitoare se va numi un manager interimar. În ceea ce privește salariile profesorilor și cursurile copiilor, plătite de mulți părinți în avans, pe un an, nimeni nu a știut să dea un răspuns. Putem paria însă că aceastea vor fi suspendate, profesorii recunoscând în fața aleșilor locali că au venit la Ștefănești la rugămintea și insistențele Laviniei Năstase. Răfuiala dintre aceasta și primar face însă victime colaterale.