Prefectul Dragnea, răspuns oficial despre demiterea primarului Piteștiului

Săptămâna trecută, consilierii locali ai PNL Pitești au depus la Prefectura Argeș o petiție prin care i-au cerut prefectului Emilian Dragnea să respecte legea și să îl demită pe primarul Piteștiului. Cornel Ionică a pierdut anul trecut, în septembrie procesul cu ANI, prin hotărâre definitivă. Potrivit Legii 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, prefectul poate decide emiterea ordinului de încetare înainte de termen a mandatului de primar al lui Cornel Ionică în termen de maxim 6 luni. Pe 28 martie se împlinesc cele 6 luni de la soluția definitivă a instanței, prin care a fost respins recursul formulat de primarul Cornel Ionică.

Prefectul Emilian Dragnea, printr-o adresă oficială către aleșii locali liberali, răspunde că “va dispune în termenul legal măsurile disciplinare cu privire la încălcarea regimului juridic al conflictului de interese”- adică, în “traducere”, că va emite ordinul de demitere în ceea ce-l privește pe primarul Piteștiului. Totuși, faptele pentru care a fost judecat Cornel Ionică s-au petrecut pe vremea când era viceprimar (2008-2012), mai mult din neglijență.

Mai mult, prin votul din Senat de la începutul lunii martie, deputatul PSD Cătălin Rădulescu a reușit să modifice Legea ANI, astfel încât răspunderea civilă, administrativă sau disciplinară pentru faptele privind existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate în cazul persoanelor aflate în exercitarea funcţiilor publice să fie înlăturată dacă s-a depăşit termenul general de prescripţie de 3 ani. În aceste condiții, prefectul are de făcut o alegere foarte grea și rămâne de văzut dacă chiar va respecta termenul de 28 martie.