Pitești, București și Voluntari- inițiative împotriva jocurilor de noroc

Dezbaterea publică organizată în martie la Pitești, la inițiativa consilierului local PNL Narcis Sofianu, despre dependența de jocurile de noroc, a captat atenția autorităților locale, a unor ONG-uri și a cetățenilor orașului. Mai mult, consilierul Narcis Sofianu a declarat ulterior că va discuta cu parlamentarii PNL pentru inițierea unui proiect legislativ de interzicere a cazinourilor, păcănelelor și a caselor de pariuri lângă blocurile de locuințe sau lângă instituțiile de învățământ.

Ideea prezentată la Pitești se pare că “prinde” și în capitală, unde unde se fac propuneri asemănătoare. Astfel, sălile de jocuri de noroc și cazinourile ar putea fi mutate în afara Bucureștiului. Un consilier general din cadrul Primăriei Capitalei propune ca toate sălile de jocuri de la parterurile blocurilor să fie mutate în afara orașului sau la periferie. Cătălin Lucian Iliescu, consilier PMP, propune construirea unui cartier, unde să funcționeze toate acestea. Proiectul prevede și interzicerea sălilor de jocuri de noroc situate la o distanță mai mică de 200 de metri de școli, cămine, biserici și de alte instituții publice.

Aceeași idee o are și primarul din Voluntari, Florentin Pandele. Primarul orașului Voluntari vrea chiar să organizeze pe 26 mai un referendum local privind interzicerea sălilor de jocuri de noroc și pariuri în localitate.