Consilierii PSD, absenți nemotivați de la dezbaterea bugetului Piteștiului. Cu mici excepții...

Dezbaterea publică a bugetului Piteștiului pe 2019 de miercuri s-a consumat fără prezența multor consilieri locali, majoritatea chiulangiilor fiind de la PSD. În plus, nu a fost prezent nici măcar un deputat de Argeș. Primarul Cornel Ionică a expus cifrele și capitolele pe care vor fi cheltuiți banii, la sfârșit răspunzând unor întrebări din partea cetățenilor. Problemele expuse au fost însă destul de banale, mai potrivite pentru audiențe decât pentru o astfel de dezbatere. Din păcate, dezinteresul arătat de mare parte dintre consilierii locali este impardonabil, fără precedent în ultimii ani.

Astfel, din partea PSD au fost prezenți doar consilierii locali Ionuț Popescu, Mariean Neacșu, Marin Preda și viceprimarul Zidaru. Opt social-democrați, printre care și președintele PSD Pitești, Cristian Gentea, nu au venit. În plus, nici viceprimarul Sorin Apostoliceanu nu a participat, azi fiind în concediu.

De la ALDE au venit doi consilieri (din patru): Ionuț Zidaru și Ionuț Olariu.

De la PMP și PNL au venit toți aleșii locali piteșteni. Independentul Dănuț Dinu a ținut și el să fie prezent.

Sala de la Filarmonică, unde s-a ținut dezbaterea, a fost populată mai mult cu angajații Primăriei și ai societăților subordonate Consiliului Local. Calitatea dezbaterii, în lipsa unor oameni de afaceri cu propuneri concrete, a unor lideri politici sau a reprezentanților unor ONG-uri (care să și vorbească), a avut mult de suferit.