Casa Brătienilor, monument istoric, folosită pentru chefuri de partid! Șefii Jandarmeriei și Poliției Argeș, printre beneficiari!

Liberalii argeșeni sunt scandalizați după ce Consiliul Județean le-a refuzat cererea de a folosi Vila Florica pentru Ziua partidului  de vineri, 24 mai. Refuzul primit din partea președintelui CJ Argeș, pesedistul Dan Manu, este fără precedent în ultimii 30 de ani, deși evenimentul s-a mai intersectat cu alte campanii electorale. Casa Brătienilor, Vila Florica din Ștefănești, a fost cumpărată de Ministerul Culturii, dar este administrată de Consiliul Județean prin una din multele sale instituții de cultură- Centrul de Cultură Brătianu.Președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu și purtătorul de cuvânt al organizației județene, Gelu Tofan, au venit cu dovezi care demonstrează că monumentul istoric este folosit pentru petreceri private și de partid de conducerea social-democrată a județului.

Printre cei fotografiați la petreceri în Vila Florica, pe lângă cei din conducerea CJ Argeș, se regăsesc comisarul șef al IPJ Argeș, Tudorel Pieleanu, un om parașutat tocmai din Teleorman și care nu și-a ascuns niciodată prietenia cu ministrul Carmen Dan. În plus, în fotografii pe terasa de la Florica apare vicepreședintele CJ Argeș, Simona Brătulescu, șeful Jandarmeriei Argeș,  Gherghe Lupescu- implicat în incidentul de vineri, de la Topoloveni, de la vizita lui Liviu Dragnea, când 10 protestatari pașnici au fost amendați și duși la secția de Poliție de către jandarmi. 

"Domnul Dan Manu s-a pretat la o mârșăvie, un abuz. Acest monument nu este al lui Manu, este al Ministerului Culturii, dar Consiliul Județean îl administrează foarte prost! Folosesc acest monument istoric pentru chefuri de partid!", a spus liberalul Gelu Tofan. Președintele PNL Argeș, consilierul județean Adrian Miuțescu, a spus că vila a fost transformată în "cuibușor de nebunii al acoliților PSD și a conducerii Consiliului Județean".

Andri Irimia