Primăria Pitești a pasat administrarea “blocului fantomă”

“Blocul fantomă” G1, neterminat, din cartierul piteștean Tudor Vladimirescu, nu va ami fi administrat de Primăria Pitești. Prin votul consilierilor locali, blocul intră de azi în administrarea Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Pitești. Astfel, angajații SPEP Pitești vor efectua paza, controlul și surpavegherea imobilului.

Blocul are o poveste încurcată, construcția fiind iniţiată în anul 1991 de către Regionala CFR Craiova, dar lucrările au fost oprite la scurt timp din cauza unor litigii cu terenul. Imobilul a fost preluat în administrarea Inspectoratului Județean de Poliție Argeș, în anul 1995 și cedat apoi către Consiliul Local al Municipiului Piteşti în anul 2002. În perioada 1995-1999, IPJ Argeș a investit 1.259.793.000 lei vechi în lucrări. În anul 2002 , prin Hotărârea de Guvern 515 (actul prin care s-a decis transferul imobilului de la IPJ Argeș către Consiliul Local Pitești) s-a prevăzut că investiția efectuată de IPJ Argeș va fi compensată prin cedarea către IPJ Argeș, la momentul dării în folosință a imobilului, a unui număr de apartamente care să acopere investiția actualizată. Primăria Municipiului Pitești a solicitat Ministerului Afacerilor Interne în anul 2017, prin adresa numărul 9808, ca IPJ Argeș să renunțe la dreptul de a-i fi compensată suma investită în perioada 1995-1999, fiind în imposibilitatea îndeplinirii obligației asumată de Consiliul Local Pitești de predare către IPJ Argeș a unui număr de apartamente de locuit în respectivul imobil.

Discuțiile dintre Minsiterul de Interne și Primăria Pitești nu au mai progresat, motiv pentru care blocul G1 din Tudor Vladimirescu este în continuare neterminat și părăsit.