Sofianu, revoltat de moartea lui Plăiașu: “Trebuie să scăpăm de infractorii îmbrăcați în haine de polițist! Nu există mafie țigănească!”

Omul de afaceri Cătălin Plăiaşu, din Curtea de Argeș, a murit în noaptea de duminică spre luni, la spital, după ce a fost bătut de doi tineri din Merişani în urma unei răfuieli în trafic. Bărbatul bătut crunt a încercat să aplaneze un conflict între doi țigani din satul Malu Vânăt și un șofer, pe DN7C Pitești-Curtea de Argeș. Cei doi tineri au fost aduşi azi la Parchetul Piteşti, acolo unde se judecă recursul privind măsura arestului preventiv.

Președintele Ligii Aleșilor Locali din PNL Argeș, consilierul local Narcis Sofianu, solicită Poliției Argeș să reacționeze public vizavi de acest caz, știută fiind toleranța nejustificată a polițiștilor din localitățile de pe ceastă rută (Pitești-Curtea de Argeș: comunele Merișani și Băiculești). Sofianu amintește cazul “bătăliei de la Bascov”, din 2017, de pe același DN, când clanurile de țigani s-au bătut “pentru locurile de furat” în mijlocul drumului, chiar în fața secției de Poliție și cu oamenii legii de față. Sofianu este dezam[git de faptul că actualul șef al IPJ Argeș, Tudorel Pieleanu, nu a mișcat un deget să-i mobilizeze pe subordonați împotriva țiganilor periculoși din zonă. De altfel, Pieleanu a fost parașutat din Teleorman și impus șef în Argeș, fiind un apropiat al ministrului Carmen Dan.

“N-am văzut o reacție până acum din partea IPJ Argeș. Sper ca din 2020 să scăpăm de infractorii îmbrăcați în haine de polișist! Nu ar trebui să uităm numele lui Cătălin Plăiașu. Fac un apel public către conducerea Poliției Argeș să le comunice tuturor polițiștilor aflați în relații de rudenie creștinească și de afaceri cu haiducii din zona Merișaniu și Băiculești să vină cu o coroană de flori. Nu există o mafie țigănească, cu indivizi care nu au 8 clase toată familia, ci coordonare din Poliția Argeș. Domnilor din Poliție, care ne pun viețile în pericol, le comunic că poate exista o reacție din partea societății civile. Polițiștii să-i învețe pe cei cu care s-au încuscrit și pe care i-au nășit să nu se mai bată în stradă”, a spus Narcis Sofianu.