Secretarul Primăriei Pitești își bate joc de FC Argeș și îi umilește pe consilierii locali!

În urmă cu doar două săptămâni, Consiliul Local Pitești a aprobat, într-o ședință extraordinară, mai multe hotărâri care permiteau transferul secției de fotbal a clubului FC Argeș către Asociația Clubul Sportiv Campionii FC Argeș. Asociația are ca membri fondatori municipiul Pitești și două societăți comerciale ale Consiliului Local, fiind de drept privat, ceea ce trebuia să permită din punct de vedere legal promovarea pe prima scenă fotbalistică a țării. FC Argeș nu a avut drept de promovare în Liga I în ultimii doi ani pentru că echipa era de drept public, iar regulamentele FIFA și UEFA interzic promovarea în aceste condiții.

Culmea, se pare că nici această asociație nu este o soluție pentru promovarea FC Argeș! Deși a fost la ședința respectivă, secretarul Primăriei Pitești, Cătălin Călugăru, a tăcut mâlc și și-a adus aminte ulterior de un articol din noul Cod Administrativ care ar interzice finanțarea echipei de fotbal de către societățile Consiliului Local! Ba chiar Călugăru s-a adresat Curții de Conturi, printr-o adresă, în care cere clarificări, hârtia fiind semnată și de directorul executiv al Direcției Economice din Primărie, Camelia Dăianu. Cei doi ar fi, se pare, împotriva soluției găsite de consilierii locali, ceea ce condamnă practic la nesfârșit echipa de fotbal să rămână în Liga a II-a. Parșivitatea lor a fost dezvăluită azi, în ședința Consiliului Local Pitești, de către consilierii locali și în special de președintele FC Argeș, Cristian Gentea.

“Eu nu vreau să se facă ceva ilegal! Dar nu-l înțeleg pe domnul secretar de ce nu a spus ceva când am format asociația! Trebuia să spună că nu suntem în stare, rămânem în Liga a II-a 300 de ani și gata! Săptămâna viitoare se face o ședință de comitet executiv la FRF special pentru noi, să ne ia în evidență. 70% dintre cluburile din România sunt finanțate și de UAT-uri, numai la Pitești nu se poate! Cine știe când va răspunde Curtea de Conturi, dacă va răspunde, iar noi nu avem buget la această asociație”, a spus Gentea în ședință.

Călugăru a replicat că adresa trimisă Curții de Conturi denotă o “atitudine profesionistă”. Gentea a completat categoric că nici Călugăru și nici directoarea economică Dăianu nu vor să-și asume răspunderea: “Tu și doamna Dăianu n-ați semnat, vă este frică să vă asumați responsabilitatea!”

Primarul Cornel Ionică a atras atenția că FC Argeș se poate “bloca”, în condițiile în care în alte orașe, precum Târgoviște, echipa de fotbal finanțată de Primărie joacă deja în Liga I.

“Este jale! Va fi o nenorocire dacă FC Argeș se va bloca, pentru că există acest risc! Dacă nu găsim finanțare, participarea FC Argeș în campionat este pusă în pericol. Curtea de Conturi poate interpreta la Pitești într-un fel și la Cluj sau Târgoviște în altul. Președintele Curții de Conturi Argeș, când vine din concediu, va avea o discuție cu mine, punctual, pentru această problemă”, a declarat primarul Piteștiului.

Demersul parșiv al secretarului Călugăru i-a lăsat însă mască pe mai mulți consilieri locali, ba chiar și pe viceprimarul Sorin Apostoliceanu. “Nu noi suntem de vină! Sunt juriști care iau salariu o grămadă de bani! Nu știau de Codul Administrativ, a fost atâta în dezbatere publică!”, a spus nemulțumit Apostoliceanu.

Andri Irimia