Construcția a 5 blocuri din Pitești, respinsă de consilierii locali

Consilierii locali au respins azi construcția a cinci blocuri de locuințe în diverse zone ale Piteștiului. PUD-urile, care trebuiau aprobate în ședința CL, ori au picat la vot, ori au fost retrase de pe ordinea de zi de către primarul Cornel Ionică.

Este vorba despre un bloc de pe strada Gârlei, nr 74, care se vrea construit într-o zonă de case. Președintele comisiei de urbanism din CL Pitești, Cristian Gentea, a recomandat să se aștepte răspunsul specialiștilor de la Inspectoratul de Stat în Construcții, iar primarul Cornel Ionică a fost de acord și l-a retras de pe ordinea de zi. 

Un alt proiect imobiliar a fost deocamdată amânat, un complex de locuințe colective pe strada vasile Militaru, nr 29. Angajații de la Urbanism din Primărie nu i-au condus pe cei din comisia de specialitate a Consiliului Local la fața locului, motiv pentru care aceștia nu au dat avizul.

Două blocuri de pe strada Dumitru Brătianu, care se doresc construite pe proprietatea SC Marauto Euro Expediții din comuna Bradu, a primit aviz negativ de la comisia de urbanism și PUD-ul a picat la vot. "Este o zonă numai de case. Rețelele de apă și canalizare din zonă nu sunt dimensionate pentru așa ceva, PUZ-ul e din 2002 și nu mai este de actualitate", a declarat Cristian Gentea.

Un alt bloc care se dorea construit pe strada Petre Ispirescu, nr 98, a întâlnit opoziția consilierilor locali. "Este pe o limbă de teren! Să faci un bloc exact între case, mi se pare aberant", a spus Gentea. Consilierii au votat împotriva PUD-ului. 

Andri Irimia