Fost deputat argeșean, condamnat la 8 ani de închisoare cu executare

Fostul deputat PNL de Argeș, Theodor Nicolescu, a fost condamnat, marți, la opt ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în dosarul ANRP. Fostul demnitar a fost condamnat pentru luare de mită dar achitat pentru fapta de abuz în serviciu.

Alături de el a mai fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani cu executare și evaluatorul autorizat, membru al Asociației Naționale al Evaluatorilor Autorizați (ANEVAR) din România (ANEVAR), Alexandru Hanu. În același dosar judecătorii ICCJ au stabilit achitarea pentru faptele de abuz în serviciu sau complicitate la acestea a fostului șef al ANI, Horia Georgescu, al foștilor vicepreședinți ai ANRP , Virgil Baciu, Ingrid Mocanu și Mihnea Iuoraș. Totodată a fost achitată și fosta șefă a ANRP de la acea vreme, Ingrid Zaroour.

Judecătorii ICCJ au mai stabilit marți lăsarea nesoluționată a laturii civile a dosarului, respectiv privind despăgubirea contestată de DNA, și menținerea sechestrelor pe bunurile tuturor celor din dosar, fie ei achitați sau nu.