Salariul mediu din Prefectura Argeș, mult mai mare decât cel de la privat!

Nu mai este un secret pentru nimeni că salariul mediu din sectorul bugetar este mai mare decât cel din mediul privat. Cifrele sunt însă surprinzătoare, defalcate pe instituții. De exemplu, veniturile mari din Consiliul Județean Argeș i-a scandalizat pe mulți, dar mai există o instituție, în aceeași clădire, care vine putenric din urmă. 

Astfel, conform declarațiilor subprefectului Adrian Bughiu, Instituția Prefectului are 46 de angajați, pentru care anul trecut s-au cheltuit 3,8 milioane lei numai pentru salarii. La o socoteală simplă, asta înseamnă un venit mediu lunar de 6884 lei/angajat! După declarația de avere, subprefectul Bughiu a încasat aproximativ 9800 lei/lună (net) pentru indemnizație, norma de hrană și decontul unor servicii. Venitul fostului prefect, Emilian Dragnea, a fost și mai mare.

Din cei 46 angajați ai prefecturii Argeș, 36 ocupă funcții publice, 7 sunt cu contract, iar 3 sunt la cancelaria prefectului (acum aceștia nu mai există, fiind dați afară pentru că nu a fost numit încă un prefect după demiterea lui Emilian Dragnea, din decembrie).

Spre comparație, salariul mediu net în 2019 a fost aproximativ 2700 lei în sectorul privat și 4000 lei în sectorul bugetar. 

Andri Irimia