Sondaj bombă la Curtea de Argeș! Vezi cine este favoritul pentru Primărie!

Unul dintre cele mai importante partide din țară a realizat un sondaj profesionist în Curtea de Argeș. Am intrat în posesia rezultatelor, care sunt de-a dreptul spectaculoase. Ele confirmă însă faptul că cetățenii orașului regal vor, într-adevăr, o schimbare la Primărie. Cifrele confirmă tendința de creștere accentuată a PNL Curtea de Argeș, dovedită și anul trecut, prin rezultatele de la alegerile europarlamentare și prezidențiale. Cristian Mitrofan, liderul organizației locale, reușește un rezultat peste așteptări.

În plus, se constată că actualul primar, social-democratul Constantin Panțurescu, a căzut în dizgrația multor locuitori ai orașului, acesta fiind sub procentul partidului. PSD, ca partid, rămâne însă în preferințele celor din Curtea de Argeș. Alianța USR-PLUS stă destul de prost, iar partide precum Pro România, ALDE sau Partidul Ecologist Român s-ar chinui să intre în Consiliul Local.

De menționat că sondajul a fost realizat de o companie profesionistă, din București, pe un eșantion reprezentativ, de aproximativ 400 de persoane.

La întrebarea “ce candidat ați vota dacă duminca următoare ar fi alegeri locale”, răspunsurile au fost în felul următor:

Cristian Mitrofan (PNL)- 44%

Constantin Panțurescu (PSD)- 22%

Bogdan Marina (USR)- 5%

Cornelia Sîrbu (ALDE)- 4%

Deși au fost sondați și alți potențiali candidați (precum Ion Șerban, de la PER, sau Ionel Păunescu, de la Pro România), rezultatele lor au fost foarte slabe.

La întrebarea “dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Consiliul Local, cu ce partid ați vota”, rezultatele sunt aproximativ așa:

PNL- 43%

PSD- 30%

USR-PLUS- 5%

Pro România- 4%.

Andri Irimia