Bătrân din Tigveni- umilit și chinuit la Spitalul Județean Argeș

Un bătrân, A.A., de 73 de ani, din comuna Tigveni, a fost umilit de medicii de la Spitalul Județean. Bătrânul a făcut pe 5 ianuarie un accident cerebral vascular și a fost adus cu salvarea de la Curtea de Argeș la Spitalul Județean de Urgență din Pitești, la UPU. Rudele sale susțin că a stat șase ore necontrolat, timp în care starea sa s-a agravat- deși bătrânul ajunsese destul de repede la spital. A fost internat la secția neurologie, iar la chirurgie vasculară a fost tratat și operat exemplar, după spusele rudelor. Problemele au apărut însă la secția neurologie, unde a stat internat. A fost externat de la neurologie fără scrisoare medicală, fără nimic.

Pentru că doctorul Mihaela Andronic a refuzat să scrie un referat de câteva rânduri fără să-l vadă pe bătrân, acesta a fost adus azi, cu mare greutate, tocmai de la Tigveni, de către rudele sale și un echipaj de ambulanță. Bătrânul este într-o stare foarte proastă, reporterii noștri având ocazia să-l vadă azi, la spitalul Județean, la UPU. Deplasarea nu a fost sub nicio formă justificată, asta dacă nu socotim "toanele" doctorului Mihaela Andronic. Aceasta a avut o atitudine agresivă și lipsită de respect față de aparținătorii legali ai bătrânului. Culmea, înapoi ambulanța nu a mai vrut să-l ia pe bătrân, rudele trebuind să se descurce cu el, înghesuindu-l în mașină, pe bancheta din spate, pentru a-l transporta acasă.

“De două săptămâni de zile încerc să iau legătura cu doamna doctor Andronic, unde a fost internat,să mi se facă un referat. Trei rânduri trebuiau scrise. Am venit ieri din nou pe secție, nu a vrut să stea de vorbă cu mine, a zis că nu are ce discuta. Am fost la domnul director în audiență, acesta a sunat-o, la care doamna doctor a spus să vin cu pacientul. Am spus că e foarte greu să-l aducem, că e legumă. Și-au bătut joc în ultimul hal! A trebuit să-l coboare 4 kilometri, dintr-un vârf de deal, unde nu a putut ajunge salvarea, ca să-l aducă să-i scrie două rânduri. Umilință maximă pentru un om care abia își mai trage sufletul!”, ne-a declarat revoltată M.S., una dintre rude.

Andri Irimia