Incredibil! - Pentru judecătorii Tribunalului Argeș viața unui om e egală cu un an de inchisoare cu suspendare pentru tulburarea liniștii publice

Sentință halucinantă dată de judecătorii Tribunalului Argeș în dosarul celor doi criminali care au ucis un om în bătaie, în plină stradă .

Tribunalul Argeș a dat sentința în cazul celor doi tineri care l-au ucis în iunie 2019 pe Cătălin Plăiașu, un om de afaceri din Curtea de Argeș.

Judecătorii au decis să îl achite pe Mihai Adrian Tudoreci pentru infracțiunea de complicitare la loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, acesta fiind în schimb condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

De asemenea, Tudoreci a fost obligat la 80 de zile de muncă în folosul comunității. Inițial, atât el, cât și complicele său, Leonard Florian Tudorici, au fost cercetați pentru omor, însă în timpul procesului încadrarea juridică a faptei a fost schimbată.

Totodată, Tribunalul Argeș l-a condamnat pe Leonard Florian Tudorici la șase ani și patru luni de închisoare pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Totuși, acesta nu va petrece foarte mult timp în spatele gratiior, având în vedere că din pedeapsa finală îi va fi redusă perioada pe care a petrecut-o deja în arest preventiv.

Judecătorii l-au obligat pe Leonard Tudorici să plătească 175.000 de euro rudelor lui Cătălin Plăiașu, cu titlu de daune morale.

Sentința Tribunalului Argeș nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

 

Sursa foto click.ro