Dosar penal după apariția imaginilor cu copiii din Hârtiești care chinuiau mai mulți câini

În urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini ce ilustrează trei minori care lovesc mai mulţi câini legaţi cu sfori, ce tractează bucăţi de material lemnos, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Hârtieşti s-au sesizat din oficiu, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor, conform Legii 205 din 2004 privind protecţia animalelor”, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.

Concret, copiii au legat cu sfori câinii de nişte bucăţi de lemn, copiind felul în care sunt înhămaţi caii la căruţe şi bat animalele ca să le determine să tragă după ei lemnele.

În urma investigaţiilor, poliţiştii i-au identificat pe cei trei copii care apar pe filmare, aceştia având vârste cuprinse între 8 şi 13 ani, a fost de asemenea identificat şi cel care a postat imaginile, fiind vorba despre un bărbat de 46 de ani din comuna Hârtieşti.

Cercetările continuă, sub supravegherea unui procuror din cadrul  Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate şi luarea măsurilor legale.