MINIVACANȚĂ în noiembrie. Urmează patru zile libere

Salariații vor avea parte de zile libere, care, unite cu weekendul, vor forma o minivacanță. 

 
Codul Muncii prevede că zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie sunt zile libere legale. Astfel, de Sfântul Andrei și de Ziua Naţională a României, salariații vor sta acasă, având un weekend prelungit, pentru că aceste două zile vor pica luni și marți.
Aceste zile libere sunt obligatorii. Acolo unde nu pot fi acordate, ele vin, conform Codului Muncii, cu alte beneficii. De exemplu, dacă, din cauza procesului de muncă, nu pot fi acordate în 30 noiembrie și 1 decembrie, ele trebuie date de către angajator în următoarea lună sau, dacă nu se acordă zilele libere, ele trebuie plătite 100%: ”În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, salariații beneficiază, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.” arată legea. 
 
Dacă niciuna dintre variante nu este pe placul angajatorului, legea îl sancționează, riscând amenzi între 5000 și 10000 de lei.