NOU NĂSCUŢII vor primi de la GUVERN 10.000 de euro

NOU NĂSCUŢII vor primi de la GUVERN 10.000 de euro Începând cu anul 2018, copiii nou născuți vor primii de la statul român suma de 10.000 de euro. Toți copiii care se vor naște după data de 1 ianuarie 2018, vor beneficia de acest venit care are menirea de ai ajuta să își continue studiile, să își deschidă o afacere sau să își cumpere o casă.

 

 Această propunere a fost făcută de membrii Partidului Noua Românie, iar în momentul în care se aprobă legea, statul este obligat să depună bani în contul fiecărui copil, deschis la CEC Bank, astfel ca la împlinirea vârstei de 18 ani să aibă 10.000 de euro.

 

Conform proiectului, banii vor putea fi utilizați doar în momentul în care copilul a împlinit vârsta de 18 ani și poate demonstra că a absolvit 12 clase. Acești bani pot fi folosiți doar de titular și numai în următoarele situații: pentru studii universitare, pentru a-și cumpăra o locuință, pentru a-și deschide o afacere sau pentru a se trata de vreo boală, în caz că este un tratament mai costisitor, titrează Vocea Românilor.

 

Această lege, a depozitului bancar înființat la naștere, are rolul de a recompensa fiecare copil născut în țară, pentru a-l ajuta să aibă un start în viață, dar și pentru a crește gradului de educație.

 

În cazul în care titularul contului moare, banii nu sunt moșteniți de familie și se întorc la stat.

De la 1 ianuarie 2018, copiii cu vârsta între 0 și 18 ani vor primi o alocație lunară de 300 de lei. La vârsta de 6 ani, alocația va fi acordată numai dacă copilul este înscris la o școală gimnazială.

 

Inițiatorii proiectului își propun să crească natalitatea din țară, să sprijine copiii pentru educație și dezvoltarea personală.