Primarul și cetățenii din Ștefănești s-au dus la Prefectură, revoltați de problema transportului. "Viceprimarul și secretarul sunt ignoranți!"

Primarul din orașul Ștefănești, Ioana Dumitru, alături de trei consilieri locali și mai mulți cetățeni din localitate au participat azi la ședința colegiului prefectural. Au stat până la sfârșit să-și spună oful, deși prefectul Emilian Dragnea nu a fost deloc fericit să-i vadă și să le asculte păsurile. Problema dezbătută a fost cea a transportului în fosta zonă metropolitană Pitești. După cum era de așteptat, reprezentanții Prefecturii, dar și cei ai Consiliului Județean, nu le-au oferit o soluție concretă, dând vina pe contestațiile din instanță dintre transportatori. În schimb, s-a remarcat lipsa de implicare a viceprimarului Ion Mihalcea și a majorității consilierilor locali, care nu doresc să rezolve problema cetățenilor. În plus, prefectul Dragnea a manifestat o atitudine ostilă, care nu-i face deloc cinste, mai ales că era vorba de o problemă care afectează toate localitățile limitrofe Piteștiului.

"Sunt aici doar trei consilieri locali și doamna primar! Viceprimarul, secretarul și ceilalți consilieri sunt total ignoranți! Nu știu cum au ajuns pe acele posturi", a spus un cetățean. 

"Cetățenii sunt disperați! Copiii nu pot ajunge la școală, în Pitești, bătrânii nu pot ajunge la spital și cei care fac naveta la serviciu întârzie", le-a spus primarul Ioana Dumitru șefilor de la CJ și prefectului Dragnea. Aceștia au oferit însă soluții deloc practice, precum organizarea unor curse speciale, în interiorul localității, dar care nu pot funcționa decât pe bază de tabel și care se pretează, în general, doar transportului angajaților unor agenți economici.