Postelnicescu despre execuția directorului Badea: "Nu a fost legal!"

Consilierul județean liberal Marius Postelnicescu a explicat de ce aleșii județeni ai PNL nu au participat săptămâna trecută la votul (secret) privind sancționarea și destituirea directorului de la Serviciul de Evidență a Persoanelor Argeș, Viorel Badea. În ședința respectivă s-au luat nu mai puțin de trei decizii care l-au privit pe Badea! Acesta a fost, în aceeași zi, reprimit la serviciu (din perioada în care a fost suspendat), sancționat cu 10% din salariu pe trei luni și dat afară! După părerea lui Postelnicescu, procedura a fost făcută în grabă și nu a respectat legea.

(detalii despre ședință aici: http://contraataculargesului.ro/index.php/actualitate/7563-director-din-arges-dat-afara-de-consilierii-judeteni-prin-vot-secret )

"Mai mult de jumătate din materialul ședinței se referea al dl Viorel Badea, au fost trei proiecte de hotărâri pentru el. Nu se poate ca în aceeași ședință să dai două sancțiuni! La ședința pe comisii m-am abținut și le-am spus colegilor să nu voteze deloc, să părăsească procedura de vot secret. Nu este legal să dai două sancțiuni în aceeași zi. Au forțat această ședință ordinară (n.r. care în mod normal are loc în ultima zi de joi din lună) tocmai pentru asta. Am înțeles că urma un termen în procesul dintre Consiliul Județean și dl Badea. Sunt consilier din 2004 și n-am mai văzut niciun caz cu o asemenea analiză. Au venit cu fapte din 2015, 2016. Dar auditul nu se face anual?", a declarat Postelnicescu. Vă amintim că, în ciuda neparticipării la vot a consilierilor opoziției, Badea a fost sancționat și destituit- mai mult pentru faptul că a intrat în conflict cu președintele CJ Argeș, Dan Manu. Detalii halucinante despre cum se duce lupta în instanță dintre Manu și Badea puteți citi aici: http://contraataculargesului.ro/index.php/politic/7658-presedintele-cj-arges-acuzat-ca-face-politie-politica-trebuie-destituit-de-urgenta .