Poliția Rutieră: mașinile de școală nu au voie în centrul Piteștiului! Școlile încalcă legea!

După cum v-am informat de ieri, primarul Cornel Ionică a anunțat în ședința Consiliului Local că intenționează să vină cu o propunere pentru restricționarea circulației mașinilor de școală în centrul Piteștiului. (detalii aici: http://contraataculargesului.ro/index.php/actualitate/7757-masinile-de-scoala-vor-fi-interzise-in-centrul-pitestiului-se-vor-ridica-si-masinile ).

Viceprimarul Sorin Apostoliceanu ne-a declarat azi că aceste mașini, cu elevi, oricum nu au ce căuta în zona centrală. Școlile de șoferi ar fi fost avertizate și înștiințate de către Poliția Rutieră asupra acestui fapt, dar ignoră legea în speranța că nu vor fi prinși. Viceprimarul Piteștiului explică cum s-a ăncercat și o discuție cu reprezentanții școlilor de șoferi, dar aceștia nu au venit la întâlnire. O hotărâre de Consiliu Local le-ar permite polițiștilor locali să intervină și să dea amenzi, pentru că echipajele Poliției naționale sunt puține.

"Poliția națională le-a dat tuturor școlilor de șoferi adresă cum că se interzice accesul pe zona centrală. Noi am avut o întâlnire cu ei, dar au venit doar trei reprezentanți, dintre care unul de la Câmpulung... Nu ne-au băgat în seamă. Poliția Locală nu are atribuții în ceea ce privește mașinile din trafic, dar vom face o HCL prin care să-i împuternicim într-un fel să acționeze. Poliția Rutieră a făcut ce ținea de ei și noi îi putem ajuta", ne-a declarat viceprimarul Apostoliceanu.