Bulf: "La Molivișu nu sunt documente în original!"

Consilierul județean Cătălin Bulf, președintele PMP Argeș, susține că dorința lui Dan Manu, președintele CJ, de a continua proiectul stațiunii de schi de la Molivișu va genera doar o gaură în bugetul județului. Bulf spune că auditul de la ADI Molivișu a relevat faptul că fostul manager, Constanin Dârzan, ca și asociații CJ (Primăriile Arefu, Brăduleț și Cicănești) au urmărit doar interese personale. În plus, documentația în original s-ar fi... pierdut.

"La Molivișu nu sunt docuemnte în original, așa a arătat auditul. Toate au ștampilă și scrie conform cu originalul, a fost și acesta un motiv pentru care s-a pierdut finanțarea europeană. Tot proiectul de la Molivișu se pregătește să fie dat în administrarea unei firme private. Argeșul are cei mai înalți munți din România, dar la Molivișu pârtia începe de la 1100m. Este într-o zonă unde nu cred că vor veni turiștii. Mi se pare că Molivișu este ratat de la început, prin modul de așezare. S-a urmărit mai mult o afacere imobiliară a primarilor celor trei comune asociate. Se vor cheltui niște bani care nu vor returna nimic către Consiliul Județean", a declarat Cătălin Bulf.

Vă amintim că proiectul Molivișu a fost început în 2009 de către CJ Argeș, în asociere cu Primăriile Arefu, Cicănești și Brăduleț. Zona, situată lângă Transfăgărășan, este greu accesibilă. Finanțarea europeană a fost pierdută din cauza întârzierilor proiectului, care prevedea construirea unei pârtii de schi, a unei instalații de telescaun, a unei turbării și a unui observator. După pierderea banilor europeni, Consiliul Județean a continuat să investească acolo (dar cu obiective mult reduse, dorind să facă doar un "derdeluș" și o instalație de telescaun), mai mult prin fondurile proprii, cele trei comune având o participare redusă din punct de vedere financiar.  În plus, există sesizări penale depuse chiar de către CJ Argeș pentru că la fața locului s-au defrișat ilegal anumite suprafețe și s-au încălcat proprietăți private.