Inaugurare de zile mari la Leordeni! Centrul Cultural Multifuncțional- denumire pentru cinstirea eroilor căzuți în Primul Război Mondial

Primarul comunei Leordeni, Marian Ibric, i-a avut astăzi alături pe cei din conducerea județului, colegi primari și chiar reprezentanți ai opoziției, consilierii locali, dar și un număr mare de localnici pentru a inaugura un centru multifuncțional în satul Budișteni. Ars din temelii în urmă cu trei ani, în urma unui incendiu devastator, centrul multifunțional a fost reconstruit cu eforturi însemnate. Astfel, în Centrul Cultural Multifuncțional din Budișteni, inaugurat azi, vor funcționa Centrul Cultural, o grădiniță, o farmacie și un cabinet medical.

La inaugurare au fost prezenți președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, vicepreședinții Simona Brătulescu și Ion Mînzînă, prefectul județului, Emilian Dragnea, subprefectul Adrian Bughiu, președintele PSD Argeș, senatorul Șerban Valeca, deputații Nicolae Velcea, Nicolae Georgescu și Simona Bucura Oprescu. Și cei de la PNL au fost prezenți, venind la eveniment într-o delegație numeroasă, în frunte cu președintele organizației județene, Adrian Miuțescu, deputatul Dănuț Bica și senatorul Iani Popa. Consilieri județeni (de la PSD, PNL și ALDE) și primari din tot județul (Bogați, Rătești, Rociu, Micești și Mioveni)  au ținut să fie prezenți. Asociația Cultul Eroilor, filiala Argeș, condusă de Ștefan Alexandrescu, a fost și ea reprezentată la eveniment. Au ținut să fie prezenți și directorul Muzeului Județean, Cornel Popescu și șefa Centrului Cultural Județean, Araxy Negoșanu.

Primarul Marian Ibric dorește ca investiția din Budișteni să cinstească eroii căzuți la datorie în Primul Război Mondial, motiv pentru care a propus ca Centrul Cultural Multifuncțional să fie numit “Alexandru Băbeanu”- general în Primul Război Mondial, din Budișteni, căzut în luptă alături de alți 400 de fii ai satului. De altfel, înainte de inaugurarea propriu-zisă a noii construcții, invitații și localnicii au participat la o slujbă ținută de un sobor de preoți la monumentul eroilor căzuți în Primul Război Mondial din Budișteni (ridicat în 1922), aflat peste drum de centrul multifuncțional. Astfel, manifestările de azi din comuna Leordeni s-au ținut și sub egida Centenarului Marii Uniri.

După slujba de la monumentul eroilor din războiul de reîntregire a neamului și tăierea panglicii, primarul Marian Ibric și președintele CJ Argeș au acordat diplome centenare urmașilor soldaților din Budișteni care au pierit în conflagrația mondială. Apoi, cei care au participat la eveniment au putut urmări în centrul multifuncțional un documentar în care s-a explicat aportul soldaților din comuna Leordeni la Bătălia pentru București” din 1916. A urmat un program artistic susținut de elevii din comună, de corul comunei Leordeni (reactivat anul acesta, după o perioadă de pauză) și de taraful Muntenia. Distracția a continuat apoi la un local din comună.