Performanță excepțională pentru APIA! Directorul din Argeș: “Este o instituție care face cinste statului român!”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat azi, în cadrul unei conferințe de presă, că România este singura ţara din Uniunea Europeană (UE) care a încheiat depunerea cererilor de plată până pe data de 15 mai, în condiţiile în care deţine peste 36% din exploataţiile existente în UE. Performanța se datorează eforturilor angajaților de la centrele APIA din țară, care au lucrat la foc continuu.

"Suntem singura ţara din Uniunea Europeană care a încheiat acest greu şi important proces până pe data de 15 mai, în condiţiile în care România deţine peste 36% din exploataţiile existente în UE. Un volum imens de muncă. Toţi din APIA şi de la Direcţiile Agricole nu au avut sâmbătă şi duminică libere, nu au ştiut de 1 mai sau de sărbători. Au fost la muncă tot timpul pentru a înregistra cererile şi pentru a se achita de obligaţii şi de misiunea pe care o avem de îndeplinit şi care este cel mai important obiectiv din programul de guvernare: a da subvenţiile la timp. Respirăm uşuraţi acum şi ne gândim la celelalte etape pe care trebuie să le desfăşurăm la timp, în aceeaşi notă de seriozitate, în acelaşi ritm şi într-o solidaritate deplină. Nu există niciun fermier care să fii rămas în afara sistemului şi nu există niciun judeţ care să nu se fi încadrat în parametri stabiliţi", a declarat Daea.

În Argeș, angajații APIA au fost foarte eficienți și au reușit să înregistreze cereri pentru peste 177.000 hectare, cu peste 2500 mai multe decât anul trecut. Cu o medie de peste 170 euro pe hectar, asta se traduce în aproape 500.000 euro în plus pe 2018 pentru fermierii din Argeș. Directorul APIA Argeș, Marius Stroescu, ne-a declarat că eforturile echipei pe care o conduce au fost mari, dar rezultatele sunt pe măsură.

“A fost o campanie foarte grea, au fost momente când s-a suprapus cu alte activități, precum renta viageră sau măsurile 215. Dar cu o mobilizare exemplară s-a reușit un procent de 101,47%. Azi nopate, la ora 24, eram toți aici, la sediu, a fost o videoconferință cu dl ministru Daea și dl director Pintea. Am spus de la început că APIA este instituția care face cinste statului român. Dacă toate instituțiile implicate în absorbția fondurilor europene ar avea procent de absorbție de 98%, altfel ar sta lucrurile în țară”, ne-a declarat directorul Stroescu. Marius Stroescu ne-a declarat că angajații APIA Argeș au trecut prin momente foarte grele, dar care nu i-au descurajat. Chiar ieri aceștia au condus-o pe ultimul drum pe colega lor, doamna inginer Catrinu, din Topoloveni. Cu o mobilizare exemplară însă, echipa din Argeș a contribuit la rezultatele excepționale înregistrate de APIA la nivel național.