Vezi rezultatele concursului de educație rutieră de la Costești! Tradiția merge mai departe!

În perioada 18-21 mai 2018, Școala Gimnazială Nr. 1 Costești, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Costești, al Poliției Orașului Costești, a organizat cea de-a IX-a ediție a Concursului Interjudețean de educație rutieră ,,Copiii și siguranța rutieră”. Deschiderea concursului a avut loc sâmbătă dimineața, în prezența primarului orașului, Ion Baicea, a directorului adjunct al Automobil Clubul Român, Ilie Gabră și a reprezentanților Poliției Costești.

 

“Mi-aș dori să existe un echipaj la acest concurs din fiecare județ al țării. Am vorbit cu alți primari la Asociația Orașelor și unii nici nu au auzit de un astfel de concurs. Ar fi frumos să se organizeze în fiecare județ, pentru că, pe lângă procesul eeducativ din școală, copiii ar trebui să se ocupe și de altceva. E un lucru care-i scoate din fața calculatorului și din fața telefonului. Trebuie să le asigurăm condiții să facă și altceva, mai sănătos. Vă urez să fiți mai mulți la anul și din alte județe. Mulțumesc doamnei profesor Niță, Nițu, doameni director, domnilor polițiști și tuturor celor care s-au implicat în continuarea acestei tradiții în orașul Costești. Eu vă susțin, pentru mine toți sunteți câștigători”, a declarat primarul Ion Baicea la deschiderea concursului.

 

“Alături de colegele mele continuăm tradiția stabilită de dl profesor Ludovic Tușcă. Am avut dintotdeauna sprijinul autorităților publice. Copiii învață să prețuiască viața, mai înainte de orice îndemânare. Pentru noi este o mândrie să organizăm acest concurs”, ne-a declarat directorul școlii nr1 Costești, Daniela Irimia.

               

Probele de concurs au avut loc sâmbătă, 19 mai 2019, după cum urmează: proba de poligon, în parcul orașului Costești, unde copiii și-au demonstrat aptitudinile de îndemânare pe bicicletă și la Școala Gimnazială nr. 1 Costești, în parcul școală de circulație special amenajat pentru acest tip de concurs, în care au dovedi abilități de conducere a bicicletei, respectând regulile de circulație și indicatoarele rutiere. Tot aici s-a desfășurat și proba teoretică a concursului, concretizată prin completarea unor chestionare pentru ciclul primar și cel gimnazial.

 

Jurizarea a fost asigurată de către polițiști de la Formațiunea Rutieră din cadrul Poliției orașului Costești, precum și de elevi-arbitri din componența Patrulei școlare de circulație a școlii noastre, participanți la numeroase concursuri naționale și internaționale.

 

Membrii echipajelor din cele 12 județe participante au fost răsplătiți cu medalii, diplome, cupe și premii în bani, iar cîștigătorii primelor trei locuri au primit câte o bicicletă DHS, asigurată de sponsorii concursului.              Activitățile au fost organizate de către coordonatorii proiectului prof. Niță Maria Daniela, prof. Nițu Mihaela și prof. Irimia Daniela Elisabeta, în calitate de director al Școlii Gimnaziale nr. 1 Costești, au avut succes cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Costești, al Poliției Orașului Costești, Liceului Tehnologic Costești și al sponsorilor SC Velena Zorilor SRL, SC Fructigena SRL, Editura Ars Libri și CorvinStudio.

               

Clasamentul pe echipaje:

 

Locul I - ARGEȘ, prof. îndrumător Niță Maria Daniela

Locul al II-lea - MUREȘ,  prof. îndrumător Moldovan Dănuț

Locul al III-lea- DÂMBOVIȚA,  prof. îndrumător Marinescu Susana

Mențiune  1 -  GALAȚI,  prof. îndrumător Stase Adrian

Mențiune  2  - BUZĂU,  prof. îndrumător Genilia Aanei

Mențiune  3  - VASLUI,  prof. îndrumător Moșnianu Mihai

Mențiune  4 - SIBIU,  prof. îndrumător Nanu Daniel

Mențiune  5 - TULCEA,  prof. îndrumător Topolianu Dumitra

Mențiune  6  - TELEORMAN,  prof. îndrumător Peia Petru

Mențiune  7  - ARGEȘ( ciclul primar), prof. îndrumător Nițu Mihaela

Mențiune  8  - CĂLĂRAȘI,  prof. îndrumător Buga Erna

Mențiune  9  - GIURGIU,  prof. îndrumător Sima Carmen.