Generalul argeșean Ion Oprișor și soția sa au oferit o surpriză copiilor din sudul județului

Generalul Ion Oprișor, consilier prezidențial la Departamentul Securității Naționale, împreună cu soția sa, Rodica Oprișor, au oferit o bucurie pentru zeci de copii din sudul Argeșului. De fel din satul Deagu, din comuna Recea, generalul nu i-a uitat pe argeșeni și de câțiva ani de zile se implică în acțiuni caritabile pentru copiii din Recea și din orașul Costești. Astfel, astăzi, doamna Rodica Oprișor a venit pentru al doilea an consecutiv la Costești și pentru al șaselea an în satul Deagu, din comuna Recea, unde a oferit cadouri copiilor buni la învățătură. Îndrăgind dintotdeauna copiii, doamna Rodica Oprișor îndeplinește cu succes și cu drag misiunea de “emisar” al generalului în ceea ce privește acțiunile caritabile.

“Eu sunt din Bucovina, am fost învățătoare, apoi am lucrat în televiziune, am făcut spectacole pentru copii. Îmi face mare plăcere că putem ajuta copiii. Cu sprijinul soțului meu facem acte de caritate pentru copiii cu performanțe la învățătură, dar care provin din familii cu venituri mai modeste. Pentru că tot Argeșul îl iubește pe dl general, am zis să venim aici”, ne-a declarat Rodica Oprișor. Doamna Oprișor ne-a mărturisit că a trimis pachete și pentru copiii din Bucovina.

Ajutată de primarul Ion Baicea, doamna Oprișor a oferit astăzi nu mai puțin de 50 de ghiozdane pline cu rechizite elevilor cu performanțe la învățătură din Costești. În plus, cei doi au mers și la grădinița din Costești, unde, din partea familiei Oprișor, cadrele didactice au primit materiale educaționale și jocuri pe care să le folosească cu micuții.

“Misiunea noastră, a cadrelor didactice, este să dăm acestor copii aripi să zboare și să aibă unde să se întoarcă- pentru că vorbeam de locurile pe care nu le-a uitat dl general Oprișor. Este un lucru extraordinar, care a aduce bucurie copiilor”, a declarat Daniela Irimia, directorul școlii nr 1 din Costești. După cum era de așteptat, gestul soților Oprișor, care susțin performanța, i-a surprins și i-a bucurat foarte mult pe micuții din Costești.

 

Argeșeanul Ion Oprișor este consilier prezidențial și a fost secretar al CSAT

 

Ion Oprișor (n. 1955) este absolvent al Colegiului Național de Apărare din București, licențiat în Știință Militară al Academiei de Înalte Studii Militare din București și general în rezervă. Născut în satul Deagu, din comuna Recea, din sudul Argeșului, este consilier al președintelui Klaus Iohannis și a  deținut diverse funcții executive în cadrul Comandamentului Artileriei, Statului Major General și în cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Țării, având diferite grade, de la locotenent la general. A fost Șef al Biroului Doctrine în Statul Major General (2001-2002) și Șef al Secției Doctrine și Regulamente (2002-2003). În perioada 2003-2005 a ocupat funcția de expert în cadrul Secretariatului Consiliului Suprem de Apărare a Țării, iar în intervalul 2005-2006 a fost consilier în cadrul Secretariatului aceleiași instituții. Între 2006 și 2015 a ocupat funcțiile de Consilier de stat și de Secretar al Consiliului Suprem de Apărare a Țării. A făcut parte din colectivul de elaborare a Doctrinei Acțiunilor Întrunite ale Forțelor Armate (ediția 2001), a Doctrinei Pregătirii Forțelor Armatei (ediția 2003) și a Doctrinei Planificării Operațiilor Întrunite (ediția 2003). Pentru meritele sale deosebite i-au fost conferite Emblema „Onoarea Armatei României” cu însemn de pace (2010), Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Cavaler cu însemn pentru militari (2002), Ordinul Coroanei în grad de Comandor (conferit de Regele Albert al II-lea al belgienilor, 2009), Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler cu însemn pentru militari (2009), Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler cu însemn pentru militari (2012) și Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Ofiţer cu însemn pentru militari (2014). Ion Oprișor a fost numit Consilier Prezidențial al președintelui Iohannis la data de 6 martie 2015, ca șef al Departamentului Securității Naționale.

Andri Irimia