Primarul Piteștiului: "Vom interzice școlile de șoferi pe străzile aglomerate!"

Aglomerația din Pitești, la care se adaugă haosul provocat în trafic de mașinile de școală la ore de vârf, au adus la exasperare foarte mulți piteșteni. După cum vă informam în aprilie, mașinile școlilor de șoferi ( cu elevi la volan) nu au voie să circule în centrul Piteștiului, dar o fac oricum, sperând că nu le vede nimeni. (detalii aici:  http://contraataculargesului.ro/index.php/actualitate/7767-politia-rutiera-masinile-de-scoala-nu-au-voie-in-centrul-pitestiului-scolile-incalca-legea).

Primarul Cornel Ionică vrea însă să ia o măsură în plus pentru a limita neplăcerile provocate în trafic de cei cu școala, mai ales că aceștia nu au dorit să comunice civilizat cu reprezentanții municipalității. Astfel, primarul Piteștiului a anunțat azi că va fi întocmită o listă cu străzile aglomerate și, în urma unei HCL, școlile de șoferi nu vor avea acces pe respectivele artere rutiere. Măsura este cerută de mult timp de șoferi, care văd zilnic în trafic manevre și parcări laterale efectuate de elevii din mașinile de școală pe străzi înghesuite, cu autobuzul în spate (vezi cazul cartierului Războieni, de exemplu).

"O să interzicem școlile de șoferi pe străzile aglomerate! Vor avea interdicție pe aceste străzi, pe centru m-am dus personal peste ei", ne-a declarat primarul Cornel Ionică. Propunerea sa se va materializa cât de curând într-o hotărâre de Consiliu Local.