Doi primari din Argeș merg la Asociația Mondială a Comunelor din Singapore!

Doar 16 reprezentanți ai Asociației Comunelor din România vor participa în iulie la o întâlnire a Asociației Mondiale a Comunelor, care se va ține în Singapore. Argeșul va avea la eveniment doi reprezentanți: primarii din comunele Moșoaia și Mărăcineni. Președintele Asociației Comunelor, filiala Argeș, primarul Ion Dumitru din Albota, nu va participa de data aceasta la întâlnire. 

Din păcate, dacă în mod normal faptul că primari din județ se vor duce acolo, ar trebui să fie un motiv de mândrie pentru argeșeni, există și cârcotași care preferă să critice orice. Este și cazul unui consilier local din comuna Moșoaia, căruia preferăm să nu-i dăm numele, dar care spune că "sejurul va fi plătit din bugetul local al comunei, iar costurile vor fi unele destul de mari, Singapore fiind una dintre cele mai scumpe trei destinații turistice din lume".

Respectivul uită însă câte fonduri din surse externe bugetului local au fost folosite și se folosesc chiar acum pentru lucrări de anvergură în localitate. Primarul din Moșoaia, Florea Ene, spune că sunt foarte multe investiții realizate sau în curs de realizare în comună, în acest an, care au beneficiat de finanțare din surse externe bugetului local. "Am atras foarte multe fonduri europene și de la bugetul național pentru localitate: 2 milioane de lei prin PNDL pentru pod (n.r. peste râul Teleorman, care face legătura între drumul național Pitești-Drăgășani și satele Bătrâni și Lăzărești), un milion de euro pentru drumul din Smeura de Sus, 6-700.000 lei pe an din relația pe care o avem cu Petrom. Sunt bani atrași către bugetul local, pe care îi folosim pentru investiții importante pentru comunitate", ne-a declarat primarul Florea Ene.