Turiști blocați pe râul Doamnei din cauza viiturilor

Reprezentanții ISU Argeș au informat că cei cinci bărbați au rămas izolați pe malul interior al râului Doamnei, în zona Valea Rea, la 30 de kilometri de comuna Nucșoara. Aceștia au campat în zona respectivă și nu au mai putut pleca deoarece râul Doamnei s-a umflat din cauza ploilor abundente, iar turiștii nu mai reușesc să găseacă drumul forestier pe care ar fi putut circula.

Șeful Salvamont Nucșoara, Valentin Retevoi, a declarat, că cei cinci turiști au ajuns în zona Valea Rea în urmă cu câteva zile și intenționau să urce pe Vârful Omu:Au trecut cu mașinile albia râului, a venit viitura și au rămas blocați. Retevoi a declarat că va fi nevoie de minimum 4 ore pentru a-I scoate pe turiști din zona respective întrucât intervenția este una dificilă, salvamontiștii fiind nevoiți să intre în râr și să întindă corzi pentru a-I putea salva.

De altfel, râul Doamnei a făcut sâmbătă și o victim. Un bărbat care a încercat  să traverseze călare râul a fost luat de viitură și a murit. Reprezentanţii ISU Argeş au informat că nivelul apel în bazinul hidrografic superior al râului Doamnei a crescut în urma ploilor puternice, mai ales în localităţile Nucşoara, Corbi, Pietroşani, Domneşti şi Dârmaneşti.

 

Sursa Foto- România Liberă