Petiție pentru salvarea Teatrului Davila din Pitești! Managerul Poghirc, acuzat că practică metode oligarhice și autocratice

Angajați ai Teatrului "Alexandru Davila" din Pitești și oameni interesați de soarta celei mai mari instituții de cultură din Argeș au redactat o petiție on-line intitulată "Salvați Teatrul Alexandru Davila din Pitești. Salvați patrimoniul național".

Metodele practicate de managerul teatrului, actorul Nicolae Poghirc, care a câștigat concursul pe post în februarie 2017, au scandalizat angajații. De altfel, în urmă cu câteva zile vă informam că Poghirc a propus o nouă organigramă a teatrului, prin care sunt desființate cele trei secții- Dramă, Revistă și Așchiuță. (detalii aici: http://contraataculargesului.ro/index.php/dezvaluiri/8584-incredibil-se-desfiinteaza-toate-sectiile-teatrului-davila-din-pitesti).

Cei care au redactat și care au semnat deja petiția consideră că, prin desființarea celor trei secții, "artiștii sunt transformați în simpli funcționari", iar instituția este "mutilată". Prin această mișcare Poghirc vrea să se răzbune pe fostul său contracandidat la funcția de manager, George Diaconescu, în prezent șef al secției Revistă (fosta Estradă), iar pe Luminița Borta, șefa de la secția Dramă, vrea să o "retrogradeze" în rolul de simplu actor. Paula Chirilă, care a fost adusă de Poghirc să conducă secția Așchiuță, va fi prea puțin afectată, aceasta trecând oricum destul de rar prin Pitești (și pe la locul de muncă). 

Artiștii Teatrului Davila spun că vor face mai multe demersuri, atât la Consiliul Județean Argeș (instituție care finanțează teatrul) cât și la Ministerul Culturii, dacă va fi nevoie, pentru ca de această instituție să se bucure și generațiile viitoare, așa cum s-a consacrat inițial- adică cu cele trei secții artistice. În plus, în perioada imediat următoare vă vom dezvălui episoade absolut halucinante din "realizările" și "faptele de vitejie" ale managerului Nicolae Poghirc, un actor care a provocat scandal în toate instituțiile de cultură pe unde a trecut (vezi cazul teatrului Ariel, din Vâlcea, pe care Poghirc l-a condus înainte să vină la Pitești). 

Pentru că aleșii județeni și președintele CJ Argeș pot bloca demersurile de neînțeles ale managerui Poghirc, toți cei interesați de soarta teatrului sunt invitați să semneze petiția. Aceasta este disponibila dacă accesați următorul link:

 https://www.petitieonline.com/salvati_teatrul_al_davila_din_pitestisalvati_patrimoniul_national