Primarul Piteștiului: "Personal, prefer autobuzele hibrid. Dorim refacerea traseelor către Bascov, Ștefănești și Bradu"

Consilierii locali piteșteni au aprobat azi un parteneriat între Primăria Pitești și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru achiziționarea a 40 de autobuze puțin poluante, prin fonduri europene. În ultimii ani în Pitești au fost testate mai multe tipuri de autobuze electrice, iar lunea aceasta a fost în probe pe străzile orașului și un autobuz hibrid, marca Mercedes Benz. Primarul Cornel Ionică a recunoscut că cel mai potrivit pentru  orașul Pitești, care este în mare parte pe dealuri, ar fi autobuzul hibrid- pentru că cele doar cu motor clasic nu sunt acceptate la finanțare pe fonduri europene.

"Discutăm de trei ani de acest proiect și acum pot spune că suntem pe un trend foarte bun, am făcut tot ce depindea de noi. Această hotărâre de CL stabilește un parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, noi vom contribui doar cu 2%. Ca părere personală, cele mai potrivite mi se par autobuzele hibrid, au autonomie de cel puțin trei ori mai mare și durată de viață de patru ori mai mare ca cele electrice. În plus, sunt și mai ieftine- 350-370.000 euro față de 550.000 euro cât este unul electric. După părerea specialiștilor, cele hibrid sunt mai potrivite", a spus primarul Cornel Ionică.

Primarul a spus în ședința de Consiliu Local și că, odată cu mărirea parcului de autobuze al Publitrans, se vor folosi toate posibilitățile legale pentru reînființarea traseelor către localitățile din jurul Piteștiului. "Depinde mai puțin de noi, dar ne dorim să refacem traseele care existau înainte de 1990. Cu autobuzele pe care le vom achiziționa putem intra în Bascov, Ștefănești și chiar în Bradu. Sunt mulți copii care vin la școală în Pitești din aceste localități, unde s-au construit cartiere rezidențiale, sunt mulți care muncesc în Pitești. Vom insista și vom face absolut tot ceea ce depinde de noi", a declarat primarul Ionică.