Doi dintre contestatarii managerului Poghirc au fost concediați de la Teatrul Davila!

Publicația noastră a fost prima care a dezvăluit faptul că managerul Nicolae Poghirc plănuiește desființarea celor trei secții ale Teatrului Davila din Pitești- Așchiuță, Dramă și Revistă (detalii aici: http://contraataculargesului.ro/index.php/dezvaluiri/8584-incredibil-se-desfiinteaza-toate-sectiile-teatrului-davila-din-pitesti). 

Din acel moment, împotriva managerului Poghirc a început un adevărat val de reclamații din partea angajaților teatrului, nemulțumirile culminând cu o petiție on-line intitulată "Salvați teatrul Alexandru Davila din Pitești" (detalii aici: http://contraataculargesului.ro/index.php/actualitate/8622-petitie-pentru-salvarea-teatrului-davila-din-pitesti-managerul-poghirc-acuzat-ca-practica-metode-oligarhice-si-autocratice).

În presa locală au fost artiști care au vorbit în ultima lună, concret, despre abuzurile și maniera dictatorială în care Poghirc conduce teatrul de un an și jumătate, de când a câștigat concursul pe postul de manager. Din păcate, aceștia au fost luați imediat în colimator de managerul Poghirc, care acum vrea să-i pedepsească "exemplar" pentru că au avut curajul să vorbească despre neregulile din cea mai mare instituție de cultură din județ. 

Doi dintre angajații teatrului care au luat atitudine au fost, după informațiile noastre, deja "executați". Este vorba despre balerina Andreea Dragnea, (campioană europeană la dans și locul I, împreună cu soțul său la secțiunea latino de la Campionatul Mondial de Dans sportiv de la Miami) și balerinul Dragoș Ionescu.

Cei doi ar fi fost dați afară după ce au fost chemați, de curând, în Comisia de Disciplină de către Poghirc. Ionescu intrase în conflict cu Poghirc după ce a făcut o sesizare la ITM pentru neplata la timp a salariilor. Andreea Dragnea (al cărei soț, balerinul Mihai Dragnea, părăsise deja teatrul de anul trecut, tot din cauza neînțelegerilor cu managerul) a fost una din vocile care au vorbit, fără perdea, în ultimele săptămâni despre abuzurile din teatru, apelând la ajutorul și înțelegerea celor de la Consiliul Județean, care finanțează instituția de cultură. Balerina a vorbit despre faptul că atât ea, cât și alți colegi (printre care și Dragoș Ionescu) nu au avut dreptul la concediu de odihnă, pe motiv că ar fi beneficiat de... concediu medical. Și asta în condițiile în care, până pe 6 august, aproape toți angajații teatrului sunt plecați în concediu! Prin intermediul presei locale, Andreea Dragnea a povestit pățania balerinei Ramona Titov, care a căzut în cap de pe scenă, după ce a muncit până la epuizare la repetiții, peste program. Andreea Dragnea a mărturisit că a fost "înjosită și agresată verbal" de managerul Poghirc și că a intrat în depresie din cauza stresului de la teatru, lucru pe care nu l-a mai pățit niciodată în cei 16 ani de când lucrează la Davila.

Pentru că au îndrăznit să ceară, cu subiect și predicat, înlocuirea din funcție a lui Poghirc, acum atât Andreei Dragnea, cât și lui Dragoș Ionescu, ambii balerini, li s-a desfăcut contractul de muncă (care era pe perioadă nedeterminată), ba chiar fără preaviz.