Președintele Manu, decizie importantă privind Teatrul Davila! Vezi despre ce e vorba!

Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a promis că azi va lua o decizie importantă în ceea ce privește viitorul teatrului argeșean. Nu este un secret pentru nimeni că actualul manager de la teatrul Davila, Nicolae Poghirc, a intrat în conflict cu mulți dintre artiștii de acolo, ba chiar reușind să se răzbune pe câțiva, pe care i-a concediat (detalii aici: http://contraataculargesului.ro/index.php/actualitate/8841-doi-dintre-contestatarii-managerului-poghirc-au-fost-concediati-de-la-teatrul-davila ). 

În plus, Poghirc a dorit desființarea secțiilor teatrului, lucru care ar fi fus la sfârșitul Teatrului Davila, așa cum îl știm de zeci de ani. În aceste condiții, președintele Manu (CJ Argeș finanțează teatrul Davila) a decis să intervină. "Vom lua azi o decizie importantă privind o posibilă reorganizare a două instituții de cultură. E o decizie pe care ne-o asumăm și pe care o vom comunica", ne-a declarat președintele Consiliului Județean Argeș.

Din informațiile noastre, se pare că artiștii de la secția Revistă, împreună cu șeful secției, George Diaconescu, vor rupe legăturile de "subordonoare" față de Nicolae Poghirc. Pentru a se mai slava ceva din ceea ce a însemnat teatrul Davila, cei 35 de angajați vor fi organizați într-o instituție nouă: teatrul de Revistă "Constantin Zărnescu". În aceste condiții, "autocratul" Poghirc va rămâne la Davila doar cu secția Dramă (și cine știe ce se va întâmpla cu Așchiuță...).