Explicații penibile ale Poliției Române, date chiar de un argeșean în scandalul numărului de înmatriculare!

Chiar Marian Badea, fost șef al Serviciului Rutier din Poliția Argeș, acum director adjunct al Direcției Rutiere din cadrul IGPR, a încercat să dea explicații, într-o conferință de presă, pentru măsurile dispuse împotriva românului care a circulat timp de două săptămâni în țară cu o mașină înmatriculată în Suedia, cu numere preferențiale. Badea a spus că a fost vorba de o "situație specială", motiv pentru care românul a fost primit la vamă și a circulat nestingherit două săptămâni, timp în care polițiștii s-au... documentat. Românul cu numerele anti PSD, șofer de tir în Suedia, a fost oprit de Poliție azi și a rămas fără numere, fără permisul de conducere și este chiar cercetat penal!

"Până la data de 30.07 nu aveam efectuate toate verificările. Suedia nu a încălcat convenția de la Viena, numărul poate fi folosit pe teritoriul Suediei și pe teritoriul altui stat, care permite acest lucru", a spus Badea, complet neconvingător în fața jurnaliștilor. Și asta deoarece vameșii se pare, habar n-aveau de convenția de la Viena- găselnița fiind găsită "pe picior" de polițiști, pentru a-l pedepsi pe deținătorul mașinii buclucașe. Totuși, se pare că această convenție a fost modificată în urmă cu doi ani și permite ca numerele de înmatriculare să fie formate doar din litere, caz în care putem vorbi de un abuz al Poliției Române.

Marian Badea a plecat anul trecut la IGPR, de la IPJ Argeș, deținând două terenuri în comunele Moșoaia și Lunca Corbului, trei locuințe și conturi de 20.000 euro și 24.000 lei.