Lucrare importantă pentru toți șoferii din Pitești, aproape gata! Pasaje rutiere spectaculoase, în procedură de avizare!

Lărgirea sensului de coborâre de pe Calea Craiovei și realizarea unei a treia benzi, care va facilita accesul spre bulevardul Frații Golești, este aproape gata. Primarul Cornel Ionică spune că lucrarea era deja terminată dacă vremea nu ar fi fost atât de capricioasă. În plus, edilul spune că va fi amenajată o pistă pentru biciclete, dar și un mic părculeț, cu băncuțe, pentru pietoni (lângă intersecție, foto dreapta). Și mai important este însă că proiectul pasajului rutier din Calea Craiovei, până la intersecția cu Târgul din Vale, care va sări peste cele două intersecții (vezi foto jos) a primit finanțare și se va construi. Primarul Cornel Ionică spune că se pregătește realizarea unui pasaj rutier și pe strada Maior Șonțu.

"Față de 10-11.000 de mașini, câte erau în Pitești la revoluție, acum sunt peste 300.000. Cu mare greutate reușim să lărgim, să dezvoltăm asemenea proiecte spectaculoase, pentru că nu prea mai avem loc. Dar avem soluții pe care le vom aborda cu mult curaj. Aici vorbim de trei benzi pe sens și una pentru a face dreapta, pe Frații Golești. În colț vom face un minipărculeț, cu 2-3 băncuțe de odihnă pentru pietoni. Deocamdată circulația va fi dirijată tot prin semafor, dar a fost avizat pentru finanțare, la Ministerul Dezvoltării, pasajul rutier peste cele două intersecții. Puțin spus spectaculos va fi și pasajul rutier de pe strada Maior Șonțu, lucrăm acum la avizele privind devierea cablurilor din zona respectivă", a declarat primarul Cornel Ionică.