Bulgaria finalizează gardul de la granița cu România. Numărul focarelor de pestă porcină a ajuns la 677

Bulgaria a finalizat peste 101 kilometri din gardul de 133 de kilometri care este în prezent construit la graniţa cu România, pentru prevenirea răspândirii virusului Pestei Porcine Africane, a declarat joi ministrul adjunct al Agriculturii din Bulgaria, Atanas Dobrev, la finalul unei inspecţii la Durankulak, în nord-estul Bulgariei. Dobrev a estimat că gardul va fi finalizat în cursul săptămânii viitoare.

De asemenea, au fost intensificate controalele la punctele de trecerea a frontierei iar o zonă de protecţie de 10 kilometri a fost instituită în jurul fermelor de creştere a porcilor din apropierea graniţei cu România. Oficiali din cadrul Agenţiei pentru securitatea alimentară din Bulgaria susţin că facilităţi de dezinfectare a vehiculelor au fost instalate la punctele de trecere a frontierei cu România. Autovehiculele care intră în Bulgaria sunt verificate dacă au produse alimentare care conţin carne de porc.

După datele ANSVSA, numărul focarelor de pestă porcină africană a ajuns în România la 677 în 132 de localităţi din opt judeţe din zonele de nord-vest şi sud-est ale țării. Judeţele afectate sunt: Satu-Mare, Bihor, Sălaj, Tulcea, Brăila, Constanţa, Ialomiţa şi Galaţi.