Medalie de bronz pentru un elev argeșean la Olimpiada Internațională de Informatică!

Elevii români au obţinut patru medalii - trei de argint şi una de bronz - la a XXX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică (IOI 2018), care s-a desfăşurat, în perioada 1 - 8 septembrie, la Tsukuba (Japonia). Ediţia din acest an a reunit 335 de concurenţi din 87 de ţări.

Medaliile de argint au fost obţinute de Alex Tatomir (clasa a XII-a/Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu" din Brăila), Ioan-Tiberiu Muşat (clasa a IX-a) şi Ştefan Constantin-Buliga (clasa a XII-a), ambii de la Colegiul Naţional "Tudor Vianu" din Bucureşti, precizează Ministerul Educaţiei Naţionale. Ştefan Constantin-Buliga este deţinătorul unei medalii de aur la ediţia de anul trecut.

Costin-Andrei Oncescu (clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Dinicu Golescu" din Câmpulung Muscel, judeţul Argeş) a fost premiat cu argint în 2016 şi cu bronz în 2017, iar acum a intrat în posesia unei noi medalii de bronz.

Echipa României a fost însoţită şi coordonată de Szabo Zoltan (profesor la Liceul Tehnologic "Petru Maior" din Reghin/ISJ Mureş) şi Adrian Budău (student la Universitatea din Bucureşti).