În Argeș Lupu este paznic la porci. Vai de capul nostru!

Deși pesta porcină bate la porțile județului, existând deja focare ale bolii fără leac în Dâmbovița și Brașov, reprezentanții DSVSA Argeș au o atitudine letargică față de amenințarea iminentă. Directorul DSVSA Argeș, Daniel Lupu, susține că a acționat și a informat dar este contrazis de realitatea din teren și de argeșenii de rând. Mulți dintre gospodarii din comunele argeșene, care dețin porci, nu știu cum să se ferească de pestă. Conform unui răspuns oficial al DSVSA Argeș, reprezentanții instituției ar fi instruit medicii veterinari, administratorii fermelor de porci, ar fi împărțit pliante, ar fi făcut controale și ar fi comunicat cu presa. Tot ce susține Lupu este însă mai mult pe hârtie decât în realitate, la ultimul capitol nefiind organizată nici măcar o conferință de presă în județ din partea autorităților, pentru ca lumea să fie informată corect despre pericolul pestei porcine!

Despre modul cum își fac cei de la DSVSA Argeș treaba am scris și săptămâna trecută, citând primari din județ, care duc grija fermelor și angajaților de acolo, dar și a gospodarilor: http://contraataculargesului.ro/index.php/politic/9327-primarul-costestiului-despre-scandalul-momentului-nu-i-am-vazut-umbland-pe-medicii-veterinari-nici-acum-in-ultimul-ceas .

În același timp, tot cei de la DSVSA Argeș cunosc foarte bine ce dezastru ar fi ca pesta porcină să ajungă în județ. Conform datelor lor, comunicate după ce li se cere, nu de bună voie, în Argeș ar fi 17 ferme comerciale cu 90.000 de suine și încă 50.000 de porci în gospodăriile oamenilor.

Andri Irimia