Candidatura Argentinei Culcuș pentru șefia Centrului Cultural Județean a fost respinsă! Motivul e incredibil!

Ieri vă informam că Argentina Culcuș, consilier local la Mioveni și fost manager al Centrului Cultural din oraș, a candidat pentru postul de manager la Centrul Cultural Județean Argeș, scos la concurs de Consiliul Județean la sfârșitul lunii august. Instituția de cultură, practic inventată de președintele CJ Argeș, Dan Manu, pentru Araxy Negoșanu, fostă angajată a Teatrului Davila din Pitești, nu mai putea fi condusă din interimat, conform legii. Și asta deoarece Araxy Negoșanu a fost manager interimar prea mult timp, de la înființarea Centrului Cultural Județean și până acum. Așa că postul a fost scos la concurs, iar Argentina Culcuș, având o vastă experiență în domeniu, s-a înscris cu încredere în competiție.

Astăzi însă comisia de concurs, formată de către Consiliul Județean, a comunicat că respinge candidatura Argentinei Culcuș chiar din faza selecției dosarelor. Motivul invocat este că respectiva candidatură nu s-ar încadra în condițiile stabilite de Ordonanța de Urgență nr. 189/2008 privind managementul instituțiilor de spectacole sau concerte, muzeelor și colecțiilor publice, bibliotecilor și al așezămintelor culturale de drept public.

Motivul real este însă altul: se pare că Araxy Negoșanu, actualul manager interimar al Centrului Cultural Județean, și-ar completa în această perioadă studiile pentru a putea candida și ea pe post. Cum Negoșanu nu are încă studiile care îi trebuie, comisia de concurs pare că vrea să... tragă de timp. Socoteala lui Manu și a găștii sale din CJ Argeș ar putea fi însă stricată.

"Depun contestație și o să cer mai multe explicații. Am demonstrat ce pot să fac. Mă așteptam oarecum la o surpriză neplăcută, nu sunt naivă", ne-a declarat Argentina Culcuș.