Secțiile teatrului Davila au ajuns "note de subsol"! Președintele Manu distruge tradiția instituției!

Așa cum v-am avertizat cu două luni în urmă, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu și directorul Teatrului Davila, Nicolae Poghirc, au plănuit să desființeze secțiile instituției. Ei bine, dacă în iulie, după ce am atras atenția asupra acestui aspect și angajații teatrului s-au scandalizat, azi planul celor doi a reușit. Toți artiștii de la Davila vor activa de acum înainte într-un compartiment comun, denumit "serviciul artistic, marketing și relații publice"- de parcă ar fi funcționari! Secțiile Așchiuță, Dramă și Estradă (revistă), care există de zeci de ani, dispar complet, obiectivul lui Poghirc fiind, de fapt, îndepărtarea șefilor de secție. Între timp, Poghirc a reușit să-i concedieze pe mulți dintre contestatarii săi, ducându-și la bun sfârșit, cu participarea celor din CJ Argeș, planul diabolic.

Consilierii județeni ai opoziției s-au împotrivit azi acestei modificări din organigrama Teatrului Davila, dar au fost prea puțini, la vot, pentru a împiedica nedreptatea care se face celei mai mari instituții de cultură din Argeș. Doar 9 voturi au fost împotrivă (PNL, PAM și PMP), în ciuda faptului că mai mulți artiști de la Estradă, împreună cu șeful de secție, George Diaconescu, au fost în sala CJ Argeș, la ședință. Președintele Manu nu i-a permis lui George Diaconescu să ia cuvântul, venind cu un simplu amendament. De menționat că George Diaconescu a concurat în 2017 împotriva lui Poghirc la concursul pentru funcția de manager al teatrului, fiind acum victima unei răzbunări idioate.

"Șefii de secție nu mai rămân, am vorbit cu ei să vedem încotro o apucăm. Concluzia a fost că Estrada trebuie să rămână la teatru, pentru că mai era o variantă (n.r. să o mute la Centrul Cultural Județean). Vin cu amendamentul să se introducă (n.r. în organigramă) o notă de subsol, compartimentul artistic să fie aferent secțiilor Dramă, Estradă și Așchiuță. Câștigăm două funcții de execuție prin retragerea funcțiilor de conducere. Nu se schimbă contractele de muncă", a spus Manu în plenul ședinței de Consiliu Județean.

Explicațiile lui Manu nu i-au convins însă pe consilierii din opoziție, fiind clar că acesta încearcă să reducă activitatea Teatrului Davila și să "taie" din bugetul direcționat către instituție.  De altfel, pentru că organigrama aprobată azi este complet diferită față de cea prezentată de managerul Poghirc în 2017, la concursul pe post, un consilier județean i-a cerut azi demisia (detalii aici: http://contraataculargesului.ro/index.php/politic/9498-un-consilier-judetean-ii-cere-demisia-directorului-teatrului-davila). 

Andri Irimia