Război total în Consiliul Local pentru căminul de la Colegiul Economic. Cornel Ionică: "N-am băgat 100 de miliarde să ne jucăm de-a hotelul și de-a cantina!"

Un proiect de hotărâre foarte disputat în ședința din această seară a Consiliului Local Pitești a întins la maxim nervii primarului Ionică, viceprimarului Zidaru și a inspectorului școlar general, consilierul local Dumitru Tudosoiu. Deși toți trei sunt membri PSD, replicile dintre aceștia au fost dintre cele mai acide. De fapt, după ce a investit sume uriașe în amenajarea unui "minihotel" destinat sportivilor și olimpicilor, transformând total un cămin al Colegiului Economic Maria Teiuleanu, Primăria Pitești a cerut acum administrarea imobilului, prin schimbarea destinației din spațiu de învățământ. Șeful ISJ Argeș, Dumitru Tudosoiu, s-a opus vehement proiectului, spunând că respectiva clădire aparține în continuare Colegiului Economic. Argumentele sale l-au scos "la atac" pe viceprimarul Laurențiu Zidaru, care este profesor la bază, dar care, evident, a fost de partea Primăriei. Culmea, șeful ISJ a recunoscut de la început că, probabil, imobilul va fi administrat mai bine de către Primărie decât de unitatea de învățământ.

"Nu mi-am închipuit că vom avea astfel de discuții! Unitatea de învățământ a spus că vrea să ia ea clădirea, să o închirieze cu ora. Cât voi fi eu pe aici, va rămâne în custodia Consiliului Local! Am scos căminul din ruină, acum e o bijuterie și îl vom gestiona așa cum trebuie. Când l-am luat să-l reabilităm, nu era nimeni în el. E păcat să se aleagă praful, e vorba de banii piteștenilor. E bunul Consiliului Local, nu mă duc să mă milogesc pe la ministere să-i schimb destinația. Ei (n.r. cei de al liceu) își închipuie că vor avea venituri de acolo, dar nu-mi place că se pune problema așa. N-am băgat 100 de miliarde să ne jucăm de-a hotelul și de-a cantina!", a spus primarul Cornel Ionică, referindu-se la solicitarea unității de învățământ, care ar fi vrut clădirea renovată ca să o folosească pentru... practica elevilor.

Replica șefului ISJ Argeș a fost: "Luați-l, dacă este al dumneavoastră, să vedem dacă puteți! Banii alocați au fost pentru corpul școlar, nu pentru minihotel. Prin această hotărâre se ia de al școală."

În discuție a  intervenit și viceprimarul Laurențiu Zidaru, care, deși este om al școlii, nu a luat deloc apărarea celor de la Economic, ba dimpotrivă: "Cadrele didactice de acolo nu au nici pregătirea, nici competența să administreze ce e acolo!"

A urmat un schimb de replici furios între Dumitru Tudosoiu și viceprimarul Zidaru, la vot reprezentanții Primăriei având câștig de cauză- doar Tudosoiu și Tatiana Preduț (tot de la PSD) nu au fost pentru, alegând să nu participe la vot. Astfel, după investiția de milioane, Primăria va administra căminul de vizavi de sediul ISJ Argeș.