Președintele CJ Argeș, demascat și umilit! "Nu cunoaște legea"

În urmă cu câteva zile vă informam în exclusivitate că președintele Consiliului Județean Argeș, social-democratul Dan Manu, a refuzat să semneze listele activiștilor care strâng semnături pentru inițiativa "Un milion pentru unire" de modificare a Constituției, deși plimbă mereu flacăra Centenarului pe la zilele comunelor. (detalii aici: http://contraataculargesului.ro/index.php/politic/9967-presedintele-cj-dan-manu-pozeaza-in-patriot-dar-este-rau-de-tot-a-refuzat-sa).

Ei bine, Manu a făcut chiar mai mult, după ce l-a refuzat pe primarul Virgil Baciu, din comuna Corbi, care l-a invitat politicos să semneze. Președintele CJ Argeș a refuzat să le acorde unioniștilor sala mare a Consiliului Județean Argeș și i-a "interzis" și la Muzeul Județean, deși aceștia aveau de gând, bineînțeles, să plătească chirie. Așa se face că unioniștii, printre care mai mulți primari din județ, s-au văzut nevoiți să dea startul campaniei "Un milion pentru unire" în sala unui hotel din Pitești.

Primarul Virgil Baciu, din Corbi, a explicat situația. "La sfârșitul evenimentului de la Nucșoara i-am felicitat pe organizatori și am profitat de ocazie pentru a strânge semnături pentru acest proiect de țară.  M-am dus cu tabelul și la domnul Manu, să-mi semneze. Am fost refuzat elegant, spunându-mi că sunt într-un fel în ilegalitate, că sunt date cu caracter personal. Dar partidele și ONG-urile au dreptul să strângă semnături, poate nu cunoaște legea. Am solicitat sala de la CJ sau de la Muzeu pentru azi și ni s-a spus că au alte activități", a declarat Baciu.

Din păcate, prefăcutul "naționalist" Dan Manu și subordonații săi au mințit cu nerușinare. Spunem asta pentru că la ora 11.00, când a avut loc evenimentul unioniștilor, atât sala mare a CJ Argeș,. cât și sala Muzeului Județean erau goale. Mai mult, inițial directorul muzeului, Cornel Popescu, aprobase acțiunea, dar s-a răzgândit ieri, amintindu-și subit că... trebuie să schimbe scaunele din amfiteatru! Scuzele penibile ale celor de la Consiliul Județean nu au convins însă pe nimeni, aceștia demonstrând doar că sunt împotriva oricărui demers real pentru unirea cu Republica Moldova, dincolo de acțiuni sforăitoare în care se aud numai ei vorbind, cu efect zero barat.

Andri Irimia