Se aude la Prefectură? Secretara Primăriei Ștefănești, dresată chiar în ședința Consiliului Local!

Instituția Prefectului se face că nu vede ilegalitățile și neregulile din Consiliul Local Ștefănești, unde aleșii locali sunt stăpâni și interpretează legea după bunul plac. În timp ce primarul Ioana Dumitru nu este lăsată nici măcar să vorbească, deși ea propune proiectele de hotărâre, comisiile Consiliului Local sunt... suverane.  Se supune la vot "respingerea" (deși normal este să supui proiectul la vot în forma inițială, sau cu amendamente în ordinea: cine este pentru? abțineri? împotrivă?)- toate acestea sub ochii secretarului Primăriei, Georgeta Ion.

Deși Georgeta Ion ar trebui să fie as privind legalitatea și procedurile din Consiliul Local, aceasta a primit joi seara, în ședința CL, un veritabil instructaj din partea consilierilor și primarului. Și asta deoarece femeia folosea niște ciorne pentru întocmirea proceselor verbale de ședință, care nu coincideau mereu cu realitatea! "Am considerat că ar fi bine să semnăm acest PV și apoi poate fi afișat, în termen de 3 zile", a spus președintele de ședință. Georgeta Ion a fost apoi lăsată să scrie întocmai în PV, timp n care ședința practic s-a întrerupt! Nici vorbă de reportofon sau orice fel de înregistrare, de pe care secretara putea să întocmească un PV corect al ședinței! În tot acest timp, consilierii și cetățenii care participau la ședință asistau la instructajul în direct al unui om care lucrează de ani de zile în Primărie, ca secretar și care reprezintă Instituția Prefectului și care încasează un salariu generos. Dar care, așa cum am văzut în primăvară, știe să-și bată temeinic colegii din Primărie care o enervează!

Prefectul Dragnea ar face bine să nu mai viseze la pensie și să-i tragă un pic de urechi pe oamenii gen Georgeta Ion, pentru că neregulile din Consiliul Local Ștefănești sunt atât de multe, încât v-am plictisi rău de tot dacă ne-am apuca să le înșirăm aici. Starea de haos de la ședințe este însă întreținută artificial de prostie, naivitate sau rea credință din partea unor oameni plătiți să cunoască legea administrației lcoale la perfecție.

Andri Irimia

 

PS: DRESÁ2, dresez, vb. I. Tranz. A redacta, a încheia (un act, mai ales oficial). A dresa un proces-verbal. Pe urmă, numai după ce a dresat acest bilanț de profit și pierdere, a ridicat iarăși foaia. C. PETRESCU, O. P. II 192. ◊ Refl. pas. Trebuie să răspunză la procesul-verbal ce i se dresează pentru întrebuințarea semnalului. CARAGIALE, O. II 271.