Vicele Zidaru și directorul unei grădinițe- asociați pentru evacuarea unui partid istoric și a deputatului Rădulescu! Dinescu: "Nu plec!"

Directorul grădiniței cu program prelungit "Dumbrava Minunată" din centrul Piteștiului, Daniela Epure, a complotat împreună cu viceprimarul Laurențiu Zidaru pentru a evacua un partid politic istoric, PNȚCD Argeș și cabinetul parlamentar al deputatului PSD Cătălin Rădulescu. Fără a-l înștiința pe președintele PNȚCD Argeș, Gheorghe Dinescu, sau pe deputatul Rădulescu, cei doi au pus la cale acapararea spațiilor folosite în interes politic. Fără să știe însă că, deși acestea au aparținut grădiniței până în 2005, ele nu mai corespund găzduirii copiilor, fiind destul de degradate și având nevoie de consolidări. De altfel, când aceste spații au trecut în administrarea CJ Argeș, cu ani în urmă, au fost propuse spre demolare, nefiind sigure în caz de cutremur! Gheorghe Dinescu ne-a declarat însă că nu va pleca fără luptă, urmând să se adreseze instanței. Nu este prima oară cînd cei doi "asociați", interesați să "renoveze" pe mulți bani clădirile, îi fac probleme.

Apoi Primăria a închiriat spațiile respective (corpurile C4 parter și C5 etaj), în scopuri politice, către PNȚCD și către cabinetul parlamentar al deputatului argeșean Rădulescu. Acum, deși există contracte valabile, Primăria vrea să îi mute pe politicieni pe Calea București, în blocul U3. În timp ce pentru Rădulescu s-a găsit un spațiu de 22 mp, pentru PNȚCD Argeș municipalitatea oferă la schimb o cămăruță de doar 12 mp! Consilierii locali au votat pentru mutare, dar nu au putut acorda spațiile grădiniței pentru că primarul Cornel Ionică a retras ieri de pe ordinea de zi a CL proiectul de hotărâre.

Astfel, punând gând rău politicienilor, dar și copiilor (spațiile chiar nu sunt consolidate și nu corespund folosinței grădiniție), directorul Daniela Epure a revenit în noiembrie cu o cerere către Primărie, prin care cerea cele două locații, situate în apropierea grădiniței. Motivând că are foarte muți preșcolari înscriși (200), Epure a ținut cu dinții să-i fie acordate spațiile pentru grădiniță, deși acestea, repetăm, sunt nesigure în caz de cutremur! 

Președintele PNȚCD Argeș, Gheorghe Dinescu, spune însă că se va judeca cu municipalitatea și nu va renunța la spațiu dacă nu i se va oferi unul similar. "Voi face contestație în anulare pentru această HCL, pentru că în 2013 Serviciul de Exploatare a Patrimoniului Pitești (SPEP) l-a primit de la Consiliul Județean și ni l-a acordat cu chirie. Voi ataca apoi în contencios la Prefectură hotărârea. Nu voi părăsi sediul decât în urma unei sentințe definitive pentru că este bătaie de joc ce ne pune Primăria la dispoziție- 12 mp! Alte partide au câte 3 sedii în Pitești închiriate de la Primărie. Dacă ne dau în aceleași condiții, PNȚCD este dispus să se mute. Am avut întotdeauna chiria și utilitățile la zi, am făcut îmbunătățiri acolo. Totuși, clădirea este supusă riscului de surpare, deși a fost consolidată în 2006, a fost apoi propusă pentru demolare. Ei vor să bage acolo copii și angajați. PNȚCD vă mulțumește pentru acest gest, după ce datorită nouă mai aveți transport public în Pitești și brandul FC Argeș", a declarat Gheorghe Dinescu, fost consilier local și președinte al PNȚCD Argeș.

Andri Irimia