Idee scandaloasă a Primăriei Pitești! Uite unde vrea să bage Zidaru copiii de la o grădiniță din centru!

Scandalul dintre președintele PNȚCD Argeș, Gheorghe Dinescu și Primăria Pitești este abia la început. Vă reamintim că Primăria vrea să îi mute pe țărăniști, dar și pe deputatul Cătălin Rădulescu, care are acolo cabinetul parlamentar, din sediul de pe strada General Cristescu, de lângă grădinița "Dumbrava Minunată". Printr-o hotărâre de Consiliu Local din decembrie, PNȚCD Argeș a primit 12 mp pe Calea București, lângă sediul SPEP, lucru considerat inacceptabil de către Gheorghe Dinescu (detalii aici: http://contraataculargesului.ro/index.php/dezvaluiri/10515-vicele-zidaru-si-directorul-unei-gradinite-asociati-pentru-evacuarea-unui-partid-istoric-si-a-deputatului-radulescu-dinescu-nu-plec).

La mijloc sunt însă interese obscure ale viceprimarului Laurențiu Zidaru și ale directorului grădiniței "Dumbrava Minunată", Daniela Epure, care a cerut în administrare spațiul ocupat acum de PNȚCD Argeș și de cabinetul parlamentar al deputatului Rădulescu. Clădirea respectivă este separată de grădiniță, are curte proprie, dar are potențial pentru "sifonarea" banului public prin niște lucrări de consolidare care sunt obligatorii. Chiar și așa însă, clădirea ar rămâne nesigură la cutremur, fapt demonstrat acum de crăpăturile de pe toți pereții- în ciuda consolidării făcute cu ceva ani în urmă cu țevi de metal. În plus, scara care duce la etaj, unde este acum sediul PNȚCD Argeș, este complet nepotrivită pentru copiii de grădiniță, putând duce la accidentări grave. 

"Noi, ca partid politic, ne-am asumat acest risc pentru că folosim ocazional spațiul. Dar nu poți lăsa copii să coboare scările astea, iar clădirea e nesigură la cutremur, indiferent cât ai consolida-o! În 2013, când Consiliul Local Pitești a preluat această clădire de la CJ Argeș, Pendiuc  a vrut să i-o dea toată deputatului Rădulescu. Domnul primar Ionică ori nu cunoaște legea, ori e marioneta viceprimarului Zidaru, pentru că această clădire este separată de grădiniță. De atunci, din 2013, de când eram consilier local, s-au alocat 200.000 lei pentru reabilitarea clădirii, dar interioarele nu s-au mai făcut. De atunci Zidaru și directoarea grădiniței ne puseseră gând rău, cu ochii pe… investiții. Acum, în loc de 70mp, nouă vor să ne dea 12 mp, când probabil debaraua primarului, de acasă, e mai mare. Oricum, spațiul nu e potrivit pentru grădiniță, e nesigur”, a declarat Gheorghe Dinescu, președintele PNȚCD Argeș.

Și într-adevăr, se vede foarte clar starea precară în care se află clădirea, consolidată, chipurile, cu ajutorul unor țevi de metal, în 2013. În ciuda consolidării, făcută oricum de mântuială, aproape toți pereții sunt crăpați.

Andri Irimia