Directorul Zichil de la Patrimoniu și-a pus toate partidele în cap! Riscă să destabilizeze Consiliul Local Pitești!

Directorul Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului din Municipiului Patrimoniului Pitești (SPEP), Constantin Zichil, se remarcă în ultimul timp prin acțiuni care nu fac deloc cinste municipalității. După ce a reușit să îi încaiere în ultimii ani pe piteșteni între ei, prin atribuirea după plac a locurilor de parcare de la blocuri, fără respectarea regulamentului, Zichil trece acum la alt nivel. Directorul SPEP se pare că le-a pus gând rău și partidelor politice, reușind să se "încaiere" cu reprezentanții mai multor formațiuni. Motivul discordiei este acordarea de spații, cu chirie, cu destinația de sediu de partid.

Astfel, în decembrie, Zichil și viceprimarul Zidaru au reușit să îl scoată din pepeni pe președintele PNȚCD Argeș, Gheorghe Dinescu, propunând mutarea filialei județene din sediul de pe strada General Cristescu într-o cămăruță de 12 mp pe Calea București, la U-uri.

Mai nou, Zichil se pare că a avut o discuție foarte încinsă cu reprezentanții ALDE Argeș, care au solicitat de mult timp un sediu în Pitești, în conformitate cu legea partidelor politice. Cei de la ALDE sunt mințiți de un an că vor primi un sediu, existând chiar o HCL în acest sens. Astfel, cei de la ALDE ar trebui să se mute în sediul actual al PNL Argeș, de pe strada Egalității. Cum liberalii au deja trei sedii închiriate (două lângă Colegiul Zinca Golescu și unul pe strada Negru Vodă), aceștia ar urma să se mute în Nord, pe strada Negru Vodă, într-un sediu mai mare. Totuși, deși Zichil a promis că de la 1 ianuarie le va oferi sediu, reprezentanții ALDE n-au variantă și folosesc în continuare un spațiu închiriat în cartierul Găvana. Pentru că municipalitatea, reprezentantă de SPEP, deci de Zichil, îi tot duce cu zăhărtelul, aceștia ar putea duce conflictul chiar în consiliul Local, unde reprezintă un aliat de nădejde al PSD Pitești, cu nu mai puțin de patru aleși locali.

Un alt partid mințit în ultimul hal de Zichil este USR, deputatul argeșean Ionuț Moșteanu făcând  de mult timp o cerere pentru un spațiu cu destinația de sediu de partid, care nici măcar nu a fost băgată în seamă.

Andri Irimia