Ioana Dumitru continuă dezvăluirile: Uite cum a făcut popa Nistor avere lumească!

Primarul orașului Ștefănești, Ioana Dumitru, continuă seria dezvăluirilor, vizându-i pe aleșii locali care au făcut avere pe cârca locuitorilor localității. În episodul al doilea este rândul preotului Dumitru Nistor, fost primar al Ștefăneștiului (vezi primul episod aici: http://contraataculargesului.ro/index.php/dezvaluiri/10745-primarul-stefanestiului-face-portretul-unui-consilier-local-baiat-de-presedinte-de-cap-ajuns-primar-descurcaret-cum-altul-nu-i).

Popa Nistor, așa cum îl știe lumea, a făcut o avere uriașă, dovedită de primarul Ioana Dumitru cu acte. Acesta încă este un personaj influent în viața politică și socială a orașului Ștefănești, relațiile create de el de-a lungul timpului fiind deosebit de complexe și... oneroase.

,,Un popă din Ștefanesti dă lecții de proprietate ministrului de Finanțe. Scoate bani din... groapă seacă.. Desigur, azi are onoarea la mine pe fb, căci ziarele le cumpără el pe toate-inegalabilul ex-primar și încă preot-Dumitru Nistor.

Venit de la Vedea, sat Izvoru cu pământ doar în buletin, a devenit proprietar a nu mai puțin de 1 milion mp de teren. Si a inceput de la doar... 500 mp.

Așadar, a reușit să găsească niște buni samariteni care să-i doneze fictiv niște terenuri cu care tot el îi împroprietărise. Însă făcea și el acte creștinești.

Așa a ajuns fratele secretarei sale, și amanta să dețină zeci de terenuri la Fitotron, deși nu trecuse niciodată prin Ștefanești. Timpul trecea, averea sporea direct proporțional cu dușmanii. Zicea el.

Așa a ajuns să-și spoiască singur casa cu ulei și a dat vina pe inamicii politici. Nimeni nu l-a crezut pentru că stilul de "pictură în ulei" pe perete era al preotului care arunca agheasma din busuioc. Mai târziu, s-a reclamat la ISCIR că are cazan de țuică, din aceleași considerente. Ca să nu-și iasă din mână, a dat din pădurea altora câte 3 ha fiecărei parohii din oraș, iar celei unde este paroh, vreo 15 ha.

Are o rețea de spionaj bine pusă la punct, de la vânzătoarea de pătrunjel din piață și pănă la omul care-l slugărește în curte. Acum câțiva ani a fost traversat de ideea că trebuie să fie șef de casă de cultură. A pierdut în fața Cristinei Popa, doctor în economie și a făcut de atunci alergie la Centrul Cultural Ștefănești, creat de mine, neavând nicio remușcare când 3 miliarde jumatate s-au dus în anul Centenarului la el la parohie și nu a fost în stare să aducă o factură de 10 lei, iar ceilalți preoți si copiii talentați s-au uitat lung cum banii necheltuiți s-au dus dintr-o ambiție și răutate politică în excedent bugetar.

Ca să-și mai facă mâna, revinde locuri de veci cu 100 lei groapa cu un singur locatar, mai scapă de pământurile din poza alăturată precum Baba Dochia de cojoace, punând terți să i le vândă și cântă în strună PSD-ului când vine vorba de bazaconii, vezi slujba ținută de 1 Decembrie singur în fața monumentului”, a transmis primarul Ioana Dumitru.