Prima ședință convocată de consilierii locali din Ștefănești! Vezi ce s-a întâmplat!

Răsturnare de situație spectaculoasă la Ștefănești: dacă până acum primarul Ioana Dumitru se plângea că este sabotată de Consiliul Local, iată că se poate crea un blocaj și în sens invers! Consilierul local Marian Gubavu a convocat pentru această seară o ședință extraordinară a CL Ștefănești, fiind prima inițiativă de acest gen. Din păcate, au fost prezenți doar 5 aleși locali din minimul de 9, ședința neavând cvorum. Pe ordinea de zi erau chestiuni legate de funcționarea Centrului Cultural Ștefănești, care puteau foarte bine să nu fie trecute prin Consiliul Local, dar la ce nebunie și ce blocaj există în Primărie, nu ne mai miră nimic.

Totuși, Marian Gubavu, membru în Consiliul de Administrație al Centrului Cultural, și-a făcut datoria față de comunitatea pe care o reprezintă și față de instituția de cultură, care aduce bucurie în sufletele atâtor familii care își au copiii înscriși acolo la cursuri. La ședință au venit să asiste și angajații Centrului Cultural, pentru că era vorba de soarta lor și de bugetul de funcționare al instituției la care lucrează.

Mangerul Centrului Cultural Ștefănești, Lavinia Năstase, le-a vorbit puținilor consilieri locali prezenți la ședință, cărora merită să le dăm numele: Gubavu, Gorgoi, Udroiu, Vlad și Grigore Mihalcea.  

"Vă mulțumesc celor care ați venit, dar aceste chestiuni nu trebuiau să fie puse în atenția Consiliului Local. Nu pot exista două tipuri de legi: legile Româneii și legile Ștefăneștiului", a spus Lavinia Năstase, referindu-se la faptul că stătea în puterea primarului Ioana Dumitru să evite această tevatură. De altfel, Lavinia Năstase a informat-o oficial pe primarul Ioana Dumitru că nu era nevoie să paseze aceste decizii Consiliului Local, fiind vorba de aprobarea plății salariilor angajaților Centrului Cultural și acordarea a 1/12 din prevederile bugetare din anul precedent pentru luna ianuarie.

"Vă rugăm să luați act de legile în vigoare, altfel ne vedem obligați să vă facem plângere pentru abuz în serviciu și proces în contencios administrativ", i-a mai scris Lavinia Năstase primăriței.