Panică în Consiliul Local Pitești! Tudosoiu: “Avem un singur proiect depus la ADR Sud Muntenia!”

O ședință extraordinară de Consiliu Local Pitești, organizată azi, a scos la iveală un fapt îngrijorător. La întâlnirea de ieri, de la Amara, a celor care fac parte din ADR Sud Muntenia, Piteștiul a fost subiect de bârfă. Ba mai mult, se pare că președintele CJ Argeș, Dan Manu, a dat “în premieră” o veste către cei din Consiliul Local Pitești, spunându-i președintelui PSD Pitești, Cristian Gentea, că Primăria a depus până acum la ADR pentru finanțare un singuri proiect! Bomba a explodat chiar înainte de ședința de azi a Consiliului Local, când se vorbea despre un proiect tot pe fonduri europene de înființare a unui business hub, dar și despre achiziția de autobuze electrice. De altfel, tot ce înseamnă proiect major pentru Pitești ar trebui să treacă pe la ADR Sud Muntenia, pentru obținerea finanțării europene.

“Fiți atenți la comunicare. Cine a fost delegat să meargă acolo nu a avut vorbele la el? Președintele Consiliului Județean mi-a comunicat”, a spus Cristian Gentea, intrigat de o astfel de informație.

Consilierul local Dumitru Tudosoiu a concluzionat cel mai bine: “În aceste întâlniri de la ADR Sud Muntenia trebuie să fiți extrem de vizibili acolo, ca reprezentanți ai Consiliului Local și ai Primăriei Pitești. Aici a fost transparență maximă, v-am felicitat, mai ales pe infrastructura școlară, intențiile au fost bune. Ce am înțeles eu după discuția asta, suntem cu toate în grafic, dar per total avem un singur proiect!”

Vestea a provocat rumoare și chiar panică în sală, pentru că în Consiliul Local se vorbește de ani de zile despre o serie de proiecte, pe sume imense, care ar trebui finanțate prin ADR Sud Muntenia. “A fost o dezinformare pe undeva și mie nu mi-a plăcut, nici colegilor nu le-a plăcut. În sala asta, cred că acum o lună, am fost față în față cu tot personalul cu cei de la ADR Sud Muntenia. Am discutat de termene, pe zile și ne-au spus că ne felicită, pentru că stăm cel mai bine dintre UAT-uri, Piteștiul fiind singurul care, pentru o parte din proiecte, a ajuns la proiectele tehnice. Munca este uriașă, titanică”, a explicat primarul Cornel Ionică.

Viceprimarul Sorin Apostoliceanu le-a promis consilierilor că până la sfârșitul lunii toate proiectele vor fi depuse pentru finanțare. “Pe 21 martie, în ședința ordinară a Consiliului Local, vom modifica devizele și la celelalte proiecte și până pe 28 vom depune toate proiectele. Cu siguranță nu o să mai fie o problemă și vom face o informare în următoarea ședință”, a spus Apostoliceanu.